.

Η ιδιοφυής προπόνηση του Bruce Lee θα σε γραμμώσει τέλεια

Ο κορυφαίος των πολεμικών τεχνών επινόησε πριν από μισό αιώνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής που λειτουργεί άψογα ακόμα και σήμερα.   Π...


Ο κορυφαίος των πολεμικών τεχνών επινόησε πριν από μισό αιώνα ένα πρόγραμμα γυμναστικής που λειτουργεί άψογα ακόμα και σήμερα. 

Πριν από δύο εβδομάδες βγήκε στην Αμερική η ταινία 'Birth of the Dragon' η οποία πραγματεύεται περιστατικά από την ζωή του θρύλου των πολεμικών τεχνών, Bruce Lee. Σε γενικές γραμμές η ταινία έλαβε κακές κριτικές και δεν πήγε καλά στο box office (αν δεις το trailer όντως δεν σου γεμίζει το μάτι), είναι όμως μια καλή αφορμή να σταθούμε στο πρόγραμμα προπόνησης του Lee το οποίο για την εποχή του δεν ήταν απλά πρωτοποριακό αλλά φάνταζε λες κι έχει έρθει από άλλο γαλαξία.


Το σώμα του τα έλεγε όλα: απίστευτα γραμμωμένο και νευρώδες, χωρίς την παραμικρή υπόνοια για χρήση φαρμάκων και ουσιών. Αφήνοντας στην άκρη τα τεχνικά του στοιχεία, τα οποία οι ειδικοί τα θεωρούν άψογα, και εστιάζοντας αποκλειστικά στις αθλητικές του ικανότητες, παρατηρούμε ότι ο Bruce Lee ήταν σούπερ εκρηκτικός και τρομερά γρήγορος σε όλες τις κινήσεις του. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και την απίστευτη δύναμη που είχε για τα κιλά του, ήταν ένα φονικό όπλο που δικαίως χαρακτηρίστηκε μοναδικό.
   
Η προπόνηση του ήταν ολοκληρωτική και στηριζόταν σε συγκεκριμένους κανόνες.

1. Να χρησιμοποιείς την πίεση για δικό σου πλεονέκτημα.
2. Να συνδέεσαι με κάθε μυ σου.
3. Να σηκώνεις μόνο τα κιλά που πραγματικά μπορείς.
4. Οι κοιλιακοί πρέπει να είναι σαν ατσάλι.
5. Είσαι τόσο καλός όσο και η αποθεραπεία σου.

Οι κανόνες είναι πολύ απλοί και είχαν γίνει τρόπος ζωής για τον Lee. Δεν ξεχνούσε ποτέ να κάνει κοιλιακούς προκειμένου να δυναμώνει διαρκώς τον κορμό του. Όταν έσφιγγε τους κοιλιακούς του, μπορούσες να δει ότι ενεργοποιούσε κάθε μυ της περιοχής. Δεν θα δεις κανένα βίντεο η φωτογραφία με τον Bruce Lee να σηκώνει απάνθρωπα κιλά στον πάγκο. Προτιμούσε πάντα τις ασκήσεις με το βάρος του σώματος. Φυσικά, φρόντιζε να ξεκουράζεται ώστε να αποφεύγει τραυματισμούς. Μπορεί να έλαμψε για λίγο μόνο, αλλά πρόλαβε να αφήσει το στίγμα του και να γίνει ο μεγαλύτερος σταρ πολεμικών τεχνών στο Χόλιγουντ, παρότι στις ΗΠΑ γύρισε μόλις δύο ταινίες. 

Το καθημερινό πρόγραμμα προπόνησης του Bruce Lee

1.Κάθε πρωί έτρεχε μόνος του η παρέα με το σκύλο του περίπου 25 χλμ.
2. Αφιέρωνε πολύ χρόνο σε ασκήσεις με σχοινάκι.
3. Έδινε 150 μπουνιές σε ένα ειδικά σχεδιασμένο σάκο.
4. Κοιλιακοί και ενδυνάμωση: Έδινε ιδιαίτερη έμφαση στις ισομετρικές ασκήσεις και είχε φτιάξει δικά του όργανα για να γυμνάζεται.
5. Ο Bruce Lee φρόντιζε να τρώει σωστά και ισορροπημένα. Η βάση της διατροφικής του ρουτίνας ήταν το ρύζι. Στη συνέχεια παραθέτουμε κάποιες από της αγαπημένες του ασκήσεις, αυτές που δεν έλειπαν ποτέ από τις προπονήσεις του.

Ισομετρικές έλξεις


Push Ups στα δάχτυλα


Κοιλιακοί Frog Kicks

 
Ισομετρικά καθίσματα

 
Ισομετρικές άρσεις ποδιών σε μονόζυγο


Dragonflag


www.oneman.gr

Related

Break New 6364990865634039858

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item