.

Χαρείτε τη φύση και τον ήλιο...

Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να αποφεύγει τις δραστηριότητες στη φύση, λόγω διαφόρων κοινωνικών παραγόντων, βρέθηκε να αντιμετωπίζει δ...


Από τότε που ο άνθρωπος άρχισε να αποφεύγει τις δραστηριότητες στη φύση, λόγω διαφόρων κοινωνικών παραγόντων, βρέθηκε να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα που οφείλονται στην έλλειψη του ηλιακού φωτός. Τα κυριότερα είναι οι αϋπνίες και η κατάθλιψη.

Πολλοί πάσχουν από διαταραχές ύπνου εξαιτίας της έλλειψης ηλιοφάνειας. Δεν έχουν την απαιτούμενη φυσιολογική ενέργεια που χρειάζονται για την εργασιακή τους ή ακόμη και την αθλητική τους απόδοση. Το λιγοστό φως προκαλεί, επίσης, εποχική κατάθλιψη, όπως είναι η "χειμερία κατάθλιψη". Μια κατάσταση που εμφανίζεται τους χειμωνιάτικους μήνες με συμπτώματα όπως η υπνηλία, η ακεφιά, η έλλειψη ενεργητικότητας.
Επίσης, παρατηρείται και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και μια αίσθηση λύπης να κυριεύει το άτομο μπλοκάροντας τη ζωτική του ενέργεια.

Η σχέση που υπάρχει μεταξύ του ηλιακού φωτός και της υπόφυσης, έναν αδένα που πολλοί αρχαίοι φιλόσοφοι ονόμαζαν "εστία" της ψυχής,  είναι ιδιαίτερα σημαντική. Όταν μειώνεται η ένταση του ηλιακού φωτός η υπόφυση παράγει μεγαλύτερη πΟσότητα μελατανίνης η οποία είναι υπεύθυνη για την κατάθλιψη και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα.

Αυτό λοιπόν που έχει σημασία είναι ο άνθρωπος να βγαίνει έξω και να χαίρεται τον ήλιο όσο περισσότερο γίνεται για να νιώθει δραστήριος και κεφάτος.

Related

EDITORS POST 803870644966741790

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item