.

Τρέχεις με άδειο στομάχι το πρωί; Αυτοί είναι οι 2 μεγαλύτεροι μύθοι που υπάρχουν

Τελικά πρέπει να τρέχεις με άδειο στομάχι ναι ή όχι; Όπως σε όλες οι ασκήσεις γυμναστικής έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, έτσι συμβαίν...


Τελικά πρέπει να τρέχεις με άδειο στομάχι ναι ή όχι;

Όπως σε όλες οι ασκήσεις γυμναστικής έχουν τα υπέρ και τα κατά τους, έτσι συμβαίνει και με το τρέξιμο και το αν αυτό πρέπει ή όχι να γίνεται με άδειο στομάχι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις σχετικά με αυτό το θέμα και δυο μεγάλοι μύθοι που δεν περίμενες με τίποτα να ακούσεις.

#1. Η προπόνηση με άδειο στομάχι οδηγεί στην απώλεια μυών Η γενική άποψη που κυριαρχεί στο γυμναστήριο είναι ότι η προπόνηση χωρίς να έχεις φάει πρωινό οδηγεί σε απώλεια μυϊκού ιστού. Μην ανησυχείς όμως, οι μύες σου δεν θα εξαφανιστούν αμέσως.

Συχνά αναφέρεται πως χωρίς την πρόσληψη τροφής, ο οργανισμός δεν διαθέτει τις απαραίτητες ποσότητες υδατανθράκων και γλυκόζης (ζάχαρη) για μια πρωινή προπόνηση. Σύμφωνα με αυτή την άποψη, το σώμα υποχρεώνεται να «σπάσει» τη μυϊκή πρωτεΐνη για να πάρει τη ενέργεια που χρειάζεται. Με άλλα λόγια, το σώμα χάνει μυϊκή μάζα. Αλλά αυτό δεν είναι 100% ακριβές: Το σώμα αποθηκεύει γλυκόζη με τη μορφή γλυκογόνου (αποθηκευμένη μορφή σακχάρου) στο συκώτι και τους μυς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα επίπεδα ινσουλίνης του σώματος (τα οποία βοηθούν τα κύτταρα να απορροφούν τη ζάχαρη και να αναστέλλουν την απώλεια λίπους) και του γλυκογόνου στο συκώτι μειώνονται.

Το σώμα ωστόσο έχει ακόμη τις αποθήκες μυϊκού γλυκογόνου. Έτσι, όταν ξεκινάς την πρωινή σου προπόνηση, το σώμα αρχικά παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται από το γλυκογόνο που είναι αποθηκευμένο στους μυς σου.

#2. Η προπόνηση με άδειο στομάχι είναι η καλύτερη μέθοδος για να χάσεις βάρος Η προπόνηση με άδειο στομάχι συχνά προσφέρεται ως ο καλύτερος τρόπος για να κάψεις λίπος και να χάσεις βάρος. Ενώ είναι αλήθεια ότι το τρέξιμο με άδειο στομάχι -εάν γίνει με τον σωστό τρόπο- μπορεί τελικά να αναγκάσει το σώμα σου να αποκτήσει την ενέργεια που χρειάζεται από τα ελεύθερα λιπαρά οξέα, αυτό δεν είναι και ο πιο καθοριστικός παράγοντας στην απώλεια βάρους.

Το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από το κάψιμο λίπους είναι αρκετά υψηλό, αλλά η συνολική ενεργειακή δαπάνη και συνεπώς η κατανάλωση θερμίδων είναι σχετικά χαμηλή λόγω της χαμηλής έντασης της προπόνησης. Στην περίπτωση μιας προπόνησης υψηλής έντασης, όπως η διαλειμματική προπόνηση, το ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από το κάψιμο λίπους είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Ωστόσο η κατανάλωση θερμίδων είναι πολλές φορές υψηλότερες. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στην απώλεια βάρους είναι το ενεργειακό ισοζύγιο: εάν καις περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνεις, χάνεις βάρος. Ως εκ τούτου, στις προπονήσεις υψηλής έντασης είναι προτιμότερο να τρέχεις με άδειο στομάχι αν θέλεις να χάσεις βάρος.

  Queen.gr

Related

Break New 5590774956884648765

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item