.

Η άσκηση στην τρίτη ηλικία.

Το μυαλό ποτέ δεν χάνει την ικανότητα της μάθησης. Σε κάθε ηλικία μπορεί να δημιουργεί καινούργιες ανατομικές συνθέσεις και να λειτουργε...


Το μυαλό ποτέ δεν χάνει την ικανότητα της μάθησης. Σε κάθε ηλικία μπορεί να δημιουργεί καινούργιες ανατομικές συνθέσεις και να λειτουργεί σε υψηλά επίπεδα. Η γυμναστική βοηθά την αιμάτωση του εγκεφάλου, μειώνοντας τον κίνδυνο εγγεφαλοαγγειακού επεισοδίου. Επίσης, βελτιώνει τη διεργασία της μάθησης. Σε τεστ ασκήσεων λογικής και μνήμης ηλικιωμένων τα καλύτερα αποτελέσματα πάντα τα επιδεικνύουν εκείνα τα άτομα με τη μεγαλύτερη φυσική δραστηριότητα

Το κεντρικό νευρικό σύστημα αποδυναμώνεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτό σημαίνει την επιμήκυνση του χρόνου αντίδρασης και μυς που δεν κινούνται τόσο γρήγορα. Η τακτική γυμναστικ΄διεγείρει το μυαλό και το πρόβλημα παύει να υφίσταται. Οι έρευνες έχουν δείξει και αποδείξει ότι οι δραστήριοι ηλικιωμένοι συχνά έχουν πιο γρήγορες μυικές κινήσεις σε σύγκριση με νεότερα άτομα που δεν γυμνάζονται.

"Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η αεροβική γυμναστική μπορεί να αντιστρέψει δραματικά τις φυσιολογικές αλλαγές που επέρχονται με την πάροδο του χρόνου"


Η δύναμη και το μέγεθος των μυών ελαττώνονται περίπου κατά 1% τον χρόνο μετά την ηλικία των 30 ετών. Με την αεροβική γυμναστική η μείωση αυτή αναβάλλεται μέχρι τα εξήντα. Οι ασκήσεις αντοχής είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές. Η καλύτερη προσέγγιση είναι ο συνδυασμός και των δύο αυτών μορφών άσκησης. Οι τένοντες και οι σύνδεσμοι γίνονται πιο σκληροί με το πέρασμα του χρόνου και μια μέτριας έντασης άσκησης σε συνδυασμό με την τακτική δραστηριότητα μπορεί να περιορίσει την μείωση της ελαστικότητας και να αυξήσει την ευελιξία.

Η ικανότητα της καρδιάς να στέλνει αίμα σε όλο το σώμα περιορίζεται με το χρόνο αναγκάζοντας τους καρδιακούς παλμούς να αυξάνονται. Η αεροβική άσκηση μπορεί να βελτιώσει την καρδιακή λειτουργία των ανθρώπων που έχουν περάσει τα 60 κατά 28 έως 30%.

Φτάνοντας σε μεγάλη ηλικία, το σώμα γίνεται πιο ευαίσθητο στις ασθένειες . Όμως, με τη μέτρια σωματική άσκηση αυτή η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει αυξάνοντας την μακροβιότητα.

Σύμφωνα με την Journal of American, προκύπτει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία δεν είναι η διαδικασία της γήρανσης, αλλά η σωματική αδράνεια. 

Related

Break New 5192147388060884213

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item