.

Γυναίκες και προπόνηση με βάρη. Όλη η αλήθεια

Ανεξήγητο θεωρείτε εν έτει 2017 πολλές γυναίκες ακόμα να πιστεύουν ότι η προπόνηση με βάρη δεν θα ωφελήσει στην προσπάθεια τους να φτιάξ...


Ανεξήγητο θεωρείτε εν έτει 2017 πολλές γυναίκες ακόμα να πιστεύουν ότι η προπόνηση με βάρη δεν θα ωφελήσει στην προσπάθεια τους να φτιάξουν ωραίο σώμα,να βελτιώσουν την μυική τους σύσταση και να μειώσουν το περιττό λίπος . Αντιθέτως πολλές πιστεύουν ότι κάνοντας βάρη θα γυμναστούν υπερβολικά, θα αποκτήσουν όγκο, με λίγα λόγια πολλές νομίζουν ότι θα γίνουν schwarzenegger. Προσγειωθείτε.

Σταματήστε να σπαταλάτε τον χρόνο σας σε προπονητικές μεθόδους που δεν θα σας δώσουν τα αποτελέσματα που περιμένετε. Ξεκινήστε προπόνηση με αντιστάσεις και όταν εννοούμε προπόνηση με αντιστάσεις δεν εννοούμε να σηκώνετε ούτε δύο ούτε τρία κιλά. Πολύ παραπάνω.

Έχετε πολύ περισσότερη δύναμη απ' όσο νομίζετε. Παρακάτω θα αναφέρουμε τις θετικές επιδράσεις της προπόνησης με βάρη στις γυναίκες.

-Αύξηση μυικής μάζας. Όπως προαναφέραμε schwarzenegger δεν θα γίνετε. Θα γραμμώσετε, θα βελτιώσετε την στάση του σώματος, Ποια γυναίκα δεν θέλει να έχει ένα ωραίο γραμμωμένο σώμα με γλουτούς και πόδια γυμνασμένα. Ο πιο σύντομος και αποδοτικός τρόπος είναι η προπόνηση με αντιστάσεις.

Πολλές έχετε σαν είδωλα αθλήτριες είτε του στίβου είτε της ενόργανης είτε του βόλεϋ κτλπ. Μια αθλήτρια βόλεϋ μπορεί να φτάσει να κάνει καθίσματα τουλάχιστον 80kg! -Μείωση του λιπώδους ιστού. Αυξάνοντας την μυική μάζα μεγαλώνει και ο βασικός μεταβολικός ρυθμός(BMR). Οι μύες χρειάζονται ενέργεια να συντηρηθούν δηλαδή θερμίδες. Έτσι ενώ μια γυναίκα χωρίς αυξημένη μυική μάζα θα έκαιγε περίπου 1300-1400 θερμίδες την μέρα, η δε γυμνασμένη με μεγαλύτερο ποσοστό μυικού ιστού θα καίει τουλάχιστον 1600 θερμίδες δηλαδή 200 θερμίδες παραπάνω ενώ κάθεται!

Επίσης ο οργανισμός μετά από την προπόνηση με βάρη για να επανέλθει στις φυσιολογικές συνθήκες καταναλώνει παραπάνω οξυγόνο (EPOC, Μεταπροπονητικό Κόστος Οξυγόνου) κάτι το οποίο αυξάνει το μεταβολισμό έως και 48 ώρες μετά την προπόνηση. -Αύξηση της οστικής πυκνότητας. Η προπόνηση με βάρη προλαμβάνει οστικές παθήσεις. Τα οστά μεγαλώνουν κι έτσι γίνονται πιο ανθεκτικά σε χτυπήματα αλλά και παθήσεις όπως η οστεοπόρωση. Βρείτε έναν καλό γυμναστή με γνώσεις στο αντικείμενο.

Ακολουθήστε πρόγραμμα υπερτροφίας και δύναμης και δείτε το σώμα σας να αλλάζει να γίνεται πιο γυναικείο,πιο αθλητικό,πιο δυνατό. Ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Αν θέλετε να χάσετε κιλά μειώστε λίγο τους υδατάνθρακες και τα λίπη. Αν θέλετε πάλι να πάρετε κιλά να τα αυξήσετε σταδιακά με αργό ρυθμό. Η κατανάλωση σε πρωτεΐνες και στις δύο περιπτώσεις οφείλει να είναι υψηλή σε ποσότητα.

  www.totalfitness.gr

Related

Break New 8810784851245128440

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item