.

Η τελευταία φορά που έχασε ο «θρύλος» Ρινέ

Στο Μαρακές είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας του τζούντο, καθώς στην μεγαλούπολη του Μαρόκου, θα διεξαχθεί (11-12 Νοε...


Στο Μαρακές είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας του τζούντο, καθώς στην μεγαλούπολη του Μαρόκου, θα διεξαχθεί (11-12 Νοεμβρίου) το παγκόσμιο πρωτάθλημα ΟΠΕΝ κατηγοριών. Ενα από τα πρόσωπα που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη διοργάνωση, είναι και ο «ζωντανός θρύλος» του τζούντο, ο Γάλλος, Τεντί Ρινέ.

Πρόκειται για τον «γίγαντα» των 204 εκατοστών και των 140 κιλών, ο οποίος στα 28 του χρόνια έχει κατακτήσει τα πάντα και είναι ο κυρίαρχος στα διεθνή τατάμι. Χαρακτηριστικό της «παντοδυναμίας» του Ρινέ, αποτελεί το γεγονός πως για να βρούμε την τελευταία φορά που ηττήθηκε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, πρέπει να ανατρέξουμε στο... μακρυνό 2010 και στην διοργάνωση που φιλοξένησε το Τόκιο. Ηταν 13 Σεπτεμβρίου, όταν μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα, ο Γάλλος τζουντόκα ηττήθηκε στον τελικό από τον «οικοδεσπότη» Νταϊκι Καμικάβα.

Η νίκη κρίθηκε στo golden score και μετά από απόφαση των διαιτητών, γεγονός που εξόργισε τον -τότε- 21χρονο πρωταθλητή: «Ο ηθικός κώδικας του τζούντο, καταλύθηκε. Μου έκλεψαν την νίκη. Δεν ξέρω εάν θα συνεχίσω ν΄ αγωνίζομαι»... Από εκείνη την ημέρα, πέρασαν επτά χρόνια, ο Ρινέ εξελίχθηκε στο απόλυτο πρωταγωνιστή του αθλήματος και σήμερα δηλώνει έτοιμoς να κατακτήσει τον δέκατο παγκόσμιο τίτλο στην πλούσια και γεμάτη διακρίσεις καριέρα του.

  In2life.gr

Related

JUDO 5028604375753819158

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item