.

Υγεία καρδιάς: Οι 7 στρατηγικές πρόληψης για να την προστατεύσετε

Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις περισσότερες χώρες.   Το παρήγορο είναι ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες των ...


Οι καρδιακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις περισσότερες χώρες. 

Το παρήγορο είναι ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες των καρδιολόγων, μπορείτε να κάνετε αρκετά πράγματα για να προστατεύσετε την καρδιά σας. «Η καρδιακή νόσος σκοτώνει εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανούς κάθε χρόνο, αλλά πολλοί από τους παράγοντες κινδύνου μπορούν να προληφθούν», δηλώνει ο ερευνητής Δρ David Slotwiner, επικεφαλής του τμήματος καρδιολογίας στο Νοσοκομείο New York-Presbyterian Queens.

«Η άσκηση, η ισορροπημένη διατροφή και η αποφυγή συνηθειών, όπως το κάπνισμα, είναι μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή», τονίζει. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας πρόληψης των καρδιακών παθήσεων.

Δείτε τις επτά στρατηγικές, που σύμφωνα με την ομάδα καρδιολόγων που πλαισιώνουν τον David Slotwiner, πρέπει να υιοθετήσετε για να προστατέψετε την υγεία της καρδιάς σας:

– Τρώτε πολλές ολόκληρες τροφές φυτικής προέλευσης, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους. Μειώστε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το λευκό ψωμί, τα κράκερ και τα μπισκότα, καθώς και τα ροφήματα με ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά και οι χυμοί φρούτων.

– Αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά, τα οποία βρίσκονται σε συσκευασμένα ψημένα προϊόντα, τη μαργαρίνη και τα τηγανητά πρόχειρα φαγητά. Τα τρανς λιπαρά αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

– Μην καπνίζετε. Η έκθεση στον καπνό του τσιγάρου προκαλεί 34.000 πρόωρους θανάτους λόγω καρδιακών παθήσεων ετησίως στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς.

– Να κοιμάστε καλά, δηλαδή 7-8 ώρες κάθε βράδυ. Εάν έχετε άπνοια ύπνου, φροντίστε να την αντιμετωπίσετε. Η υπνική άπνοια συνδέεται με προβλήματα καρδιακού ρυθμού και καρδιακές παθήσεις.

– Ελέγχετε τακτικά την αρτηριακή σας πίεση.

– Κάνετε τακτικά άσκηση (τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα) και κρατήστε υπό έλεγχο το άγχος σας, ακολουθώντας μεθόδους όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα, η άσκηση ή η συναναστροφή με τους φίλους και την οικογένειά σας.

– Φροντίζετε τα δόντια και τα ούλα σας. Οι παθήσεις των ούλων αποτελούν παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

  www.newsitamea.gr

Related

Yγεία 7278861699841972855

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item