.

Ζυμαρικά και δημητριακά ολικής άλεσης: Γιατί να τα προτιμήσεις και ποιοι πρέπει να τα αποφεύγουν

Eυχαριστούμε την Ανδρονίκη Πάντα, διαιτολόγο- διατροφολόγο, Facebook Στην πραγματικότητα παρά τους μύθους που κυκλοφορούν, τα δημητρια...


Eυχαριστούμε την Ανδρονίκη Πάντα, διαιτολόγο- διατροφολόγο, Facebook

Στην πραγματικότητα παρά τους μύθους που κυκλοφορούν, τα δημητριακά ολικής αλέσεως αποδίδουν ακριβώς τις ίδιες θερμίδες με τα λευκά ζυμαρικά. Έτσι μια μερίδα ½ φλιτζάνι μακαρόνια, είτε είναι λευκά, είτε είναι ολικής , αποδίδει 80 θερμίδες.

Γιατί να προτιμήσω τελικά προϊόντα ολικής άλεσης;

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους επιλογής προϊόντων ολικής άλεσης, είναι γιατί θα αισθανθείς μεγαλύτερο κορεσμό και για περισσότερη ώρα. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες των υδατανθράκων ολικής αλέσεως, θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πιο χορτάτη και θα είναι αίσθημα που θα κρατήσει για περισσότερη ώρα, καθώς αργεί περισσότερο η διέλευση της τροφής από το γαστρεντερικό σύστημα ενώ τα ζυμαρικά ολικής άλεσης απορροφούν και μεγαλύτερη ποσότητα υγρών. Μην ξεχνάς επίσης ότι ο φλοιός του σιταριού είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε, μια βιταμίνη απαραίτητη για μια λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

Τι διαφορετικό έχουν τα λευκά ζυμαρικά και σε ποιους προτείνονται;

Τα λευκά ζυμαρικά όπως και το ψωμί πολυτελείας όπως αναγράφεται στους φούρνους, παρασκευάζονται από το ενδοσπέρμιο το κεντρικό πυρήνα δηλαδή των σιτηρών. Όταν κυκλοφόρησαν θεωρούνταν πολυτελείας γιατί ήταν προϊόν που μπορούσαν μόνο οι πλούσιοι να το απολαμβάνουν λόγω της διαδικασίας που γινόταν για να φύγει το περίβλημα του σπόρου με αποτέλεσμα να έχει αυξημένη τιμή.

Στις ημέρες μας παρατηρούμε να συμβαίνει το αντίθετο ακριβώς, μιας και τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν υψηλότερη τιμή από τα λευκά. Τα λευκά ζυμαρικά προτείνονται κυρίως για τα άτομα με αυξημένο ουρικό οξύ, λόγω της απουσίας πουρινών, που περιέχονται στο στέλεχος του καρπού. Οι υπόλοιποι μπορούμε να προτιμάμε ζυμαρικά και προϊόντα ολικής αλέσεως που είναι εξίσου νόστιμα, πολύ χορταστικά και σίγουρα πιο θρεπτικά για τον οργανισμό μας.

  Shape.gr

Related

Break New 3688631759913526638

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item