.

Μυσταγωγία και επιδεξιότητα από τους Σαολίν

Μέσα από σκληρή εξάσκηση και διαλογισμό οι μοναχοί Σαολίν καταφέρουν το ακατόρθωτο στη σκηνή του Τάε Κβο Ντο.   Μια ομάδα μοναχών Σαο...


Μέσα από σκληρή εξάσκηση και διαλογισμό οι μοναχοί Σαολίν καταφέρουν το ακατόρθωτο στη σκηνή του Τάε Κβο Ντο. 

Μια ομάδα μοναχών Σαολίν έρχεται το Σάββατο 31/3 στο κλειστό γήπεδο Τάε Κβο Ντο για να μαγέψει τον κόσμο με τα επικίνδυνα ακροβατικά τους αλλά και τις ασυνήθιστες πολεμικές τους τέχνες σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα με αναμμένα κεριά και εντυπωσιακά σκηνικά.

Οι Βουδιστές μοναχοί –περφόρμερ Σαολίν επιδεικνύουν τις απίστευτες ικανότητές τους, αποτέλεσμα πολύχρονης άσκησης αλλά και στοχασμού πάνω στην ουσία και τις δυνατότητες του ανθρώπινου πνεύματος. Πραγματοποιούν απίστευτα σάλτα, θυμίζοντας ταινίες wuxia τύπου «Τίγρης και δράκος»,« Ιπτάμενα στιλέτα» κ.ά. Οι ασκήσεις πολεμικών τεχνών με βάση το kung fu τους βοηθούν ν’ ανακαλύψουν τη νοητική δύναμη και την εσωτερική ροή της ενέργειας. Οι προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε και το θέαμα θα το απολαύσουν εξίσου τα παιδιά και οι ενήλικες.

Η σύντομη ιστορία των Σαολίν


Ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής Bodhidarma, ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίστηκε στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή. Οι πολεμιστές του Σαολίν ήταν Βουδιστές Μοναχοί γεγονός που δεν τους επέτρεπε το φόνο. Όμως το σύστημά τους επέτρεπε να θέσουν εκτός μάχης πολυάριθμους εχθρούς.

Πολλές φορές οι τεχνικές τους έστρεφαν το όπλο του εχθρού πάνω του ή τον καθιστούσαν ανίκανο να συνεχίσει τη μάχη. Η Τέχνη της μάχης ήταν αλληλένδετη με την ιστορία της φιλοσοφίας, με τη θρησκεία, την ιατρική, την ποίηση, τη ρητορική. Ο μοναχός Σαολίν ο όποίος διέτρεχε την Κίνα εθεωρείτο ο κατεξοχήν ολοκληρωμένος άνθρωπος σε σχέση βέβαια με το πολεμικό πνεύμα του Κινέζικου λαού και πολλές φορές τον σέβονταν σαν θεό.

  www.athinorama.gr

Related

KUNG-FU 8725114252973762588

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item