.

Πώς να χάσεις βάρος χωρίς να μειώσεις τις μερίδες που τρως

Από αρχαιοτάτων χρόνων η μόνιμη συμβουλή σε όσους ήθελαν να αδυνατίσουν ήταν «σταμάτα να τρως τόσο πολύ». Έτσι ήταν γιατί έτσι πάει, κι ...


Από αρχαιοτάτων χρόνων η μόνιμη συμβουλή σε όσους ήθελαν να αδυνατίσουν ήταν «σταμάτα να τρως τόσο πολύ». Έτσι ήταν γιατί έτσι πάει, κι έτσι μάθαμε από παιδιά. Είναι όμως μονόδρομος; Μήπως, τελικά, όλο αυτό είναι ένα ψέμα; Γιατί η θεωρία καταρρέει με βάση τα ευρήματα μιας νέα έρευνας.

Τρώγε σωστά, όχι λιγότερο


Σε μια έρευνα που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο του Penn φάνηκε από τα αποτελέσματα, ότι -όπως συνήθως συμβαίνει- δεν είναι η ποσότητα εκείνη που μετράει αλλά η ποιότητα. Οι 100 συμμετέχουσες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: η πρώτη είχε προηγούμενη εμπειρία στο πώς να ελέγχει τη διατροφή της για να μην παίρνει κιλά ενώ η δεύτερη όχι. Όλες οι γυναίκες έτρωγαν μεσημεριανό στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου επί 4 εβδομάδες.

Το πρώτο αξιοπερίεργο που παρατηρήθηκε ήταν ότι η πρώτη ομάδα -παρ' όλη την «εκπαίδευσή» της- έτρωγε όσο και η δεύτερη σε ποσότητα. Αφού μάλλον κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γεμάτο πιάτο. Όμως όταν έγιναν πιο συγκεκριμένες οι μετρήσεις φάνηκε πως παρότι έτρωγαν το ίδιο σε ποσότητα οι δύο ομάδες, η πρώτη και λιγότερες θερμίδες κατανάλωνε και κιλά δεν έπαιρνε. Προφανώς, το γεγονός πως ακολουθούσαν κάποιους βασικούς κανόνες της διαιτολογίας, τις έκανε να αποφεύγουν τις περιττές θερμίδες.

Για να στο εξηγήσουμε πιο απλά: αν η δεύτερη ομάδα έτρωγε ένα κλασικό σάντουιτς, η δεύτερη θα έκανε μια πιο έξυπνη επιλογή τρώγοντας ένα σάντουιτς με ψωμί ολικής άλεσης, γαλοπούλα αντί για ζαμπόν και μουστάρδα αντί για μαγιονέζα. Κατάλαβες τώρα πως μπορείς να τρως ακριβώς την ίδια ποσότητα, να χορταίνεις αλλά να έχεις φάει πιο υγιεινά και λιγότερες θερμίδες; Ε, σκέψου αντίστοιχα να το κάνεις για όλη τη διατροφή σου!

 Askmen.gr

Related

Break New 6014724631792571061

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item