.

Καρδιακή ανεπάρκεια: Πώς θα μειώσετε τον κίνδυνο έως και 38%

Στην καρδιακή ανεπάρκεια ο καρδιακός μυς δεν αντλεί όσο αίμα χρειάζεται το σώμα. Ανεπάρκεια δεν σημαίνει ότι η καρδιά έχει σταματήσει, ...


Στην καρδιακή ανεπάρκεια ο καρδιακός μυς δεν αντλεί όσο αίμα χρειάζεται το σώμα. Ανεπάρκεια δεν σημαίνει ότι η καρδιά έχει σταματήσει, αλλά ότι δεν αντλεί τόσο καλά όσο θα έπρεπε, με αποτέλεσμα το σώμα να κάνει κατακράτηση και η καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα και να μεγαλώνει. Όταν γίνεται συσσώρευση υγρών, εμφανίζονται συμπτώματα όπως αίσθημα αδυναμίας και λαχάνιασμα. Σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα, οι γυναίκες άνω των 60 ετών έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιακή ανεπάρκεια.

Όσες όμως κάνουν συστηματικά έντονο περπάτημα, μπορούν να προλάβουν τον κίνδυνο. Η έρευνα μελέτησε την επίδραση του περιπάτου σε 89.000 γυναίκες ηλικίας 50-79 χρονών για διάστημα πάνω από 10 χρόνια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που περπατούσαν 40 λεπτά ή περισσότερο κάθε φορά, είχαν 21% έως 25% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας σε σχέση με όσες περπατούσαν λιγότερη ώρα.

Από αυτές, όσες περπατούσαν με μέτριο ή γρήγορο βηματισμό είχαν 26% έως 38% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας αντίστοιχα, σε σύγκριση με γυναίκες που περπατούσαν με χαλαρό βηματισμό. Η ανάλυση έδειξε ότι το περπάτημα είναι σχεδόν ίσης αξίας με άλλα είδη άσκησης που έχουν μελετηθεί, όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

  www.onmed.gr

Related

Yγεία 2131088001922614628

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item