.

Έως και 9 χρόνια πιο γρήγορα γερνά ο εγκέφαλος με το junk food, το κάπνισμα και την παχυσαρκία!

Η νικοτίνη από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και κυρίως το junk food μπορεί να επηρεάσουν τις μαθησιακές δυνατότητε...


Η νικοτίνη από το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, η παχυσαρκία και κυρίως το junk food μπορεί να επηρεάσουν τις μαθησιακές δυνατότητες των εφήβων και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο τους, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας και σύμφωνα με έρευνα φιλανδών επιστημόνων.

Ο ρόλος της διατροφής και του τρόπου ζωής στη διάρκεια της εφηβείας είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όπως επισημαίνουν Αμερικανοί επιστήμονες. Η έρευνα έγινε σε δείγμα 3.596 ατόμων από το 1980 έως το 2001 και μελετήθηκαν η διατροφή, ο τρόπος ζωής και τα ιατρικά στοιχεία των συμμετεχόντωνα από τη βρεφική ηλικία. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "Daily Mail" , oι επιστήμονες μελέτησαν τον εγκέφαλο ατόμων - από την παιδική έως την ενήλικη ζωή- και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, οι εθελοντές που κάπνιζαν ή είχαν υψηλή χοληστερόλη, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν γερασμένο εγκέφαλο, περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε να έχουν με βάση την ηλικία τους.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι, ανεξάρτητα από το αν κατά την ενήλικη ζωή ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής, μια κακή διατροφή σε συνδυασμό με το κάπνισμα στη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλό μας. Η υπεύθυνη της έρευνας δρ Suvi Rovio από το Πανεπιστήμιο στη Φιλανδία τόνισε: Τα ευρήματα δείχνουν πως πρέπει να να προσέχουμε την υγεία μας από την παιδική κιόλας ηλικία.Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι έφηβοι με υψηλή αρτηριακή πίεση, είχαν κατά 8,4 χρόνια μεγαλύτερη γήρανση εγκεφάλου, οι έφηβοι με υψηλή χοληστερόλη κατά 6,6 χρόνια, εκείνοι που κάπνιζαν κατά 3,4 χρόνια σε σχέση με εκείνουν που δεν κάπνιζαν. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνδέει την γήρανση εγκεφάλου με την παχυσαρκία και μάλιστα, δείχνουν σύνδεση της παχυσαρκίας με την άνοια.

Άτομα υπέρβαρα ή με διαβήτη τύπου 2, είχα πιο σοβαρές εγκεφαλικές σομικές ανωμαλίες οι οποίες καταλήγουν σε ασθένειες όπως η άνοια και το Αλτσχάιμερ.

  Shape.gr

Related

Yγεία 2984789722636259110

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item