.

Ερευνητές ανακάλυψαν τρόπο μείωσης των τριγλυκεριδίων

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καταστολή ενός ενζύμου στο ήπαρ μειώνει σημαντικά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στους ποντικούς. Ερευνητές του C...


Ερευνητές ανακάλυψαν ότι η καταστολή ενός ενζύμου στο ήπαρ μειώνει σημαντικά τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στους ποντικούς. Ερευνητές του Columbia University Irving Medical Center, εξέτασαν πώς να μειώσουν τα τριγλυκερίδια που χρησιμοποιούν ως καύσιμο τα κύτταρα. Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Cell Metabolism. Παλαιότερα, ο Utpal Pajvan, του Columbia University Vagelos College of Physicians and Surgeons, με την ομάδα του, ανακάλυψε ότι η καταστολή του ενζύμου με φάρμακο βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου και την ευαισθησία στην ινσουλίνη και μειώνει τη συσσώρευση λίπους και φλεγμονής στο ήπαρ.

Στη νέα έρευνα, με επικεφαλής τον KyeongJin Kim, φάνηκε ότι η καταστολή του ενζύμου επίσης οδηγεί τα ηπατικά κύτταρα να αφαιρέσουν τα τριγλυκερίδια από το κυκλοφορικό. Ο Pajvan δήλωσε ότι τα στοιχεία ερμηνεύονται ως ένδειξη ότι φάρμακο που καταστέλλει τη γ- σεκρετάση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή πολλών ωφελειών ταυτόχρονα.

Η μέθοδος θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, που έχουν αντίσταση στην ινσουλίνη και υψηλό σάκχαρο, αλλά συχνά έχουν υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων του πλάσματος και νόσο του λιπώδους ήπατος. Φάρμακα που καταστέλλουν τη γ-σεκρετάση δεν δρουν ώστε να αντιμετωπίσουν χρόνιες νόσους, επειδή μπλοκάρουν το ένζυμο στον οργανισμό και προκαλούν σοβαρές γαστρεντερικές παρενέργειες.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν μόριο "antisense" που μπλοκάρει την γ-σεκρετάση στο ήπαρ. Αυτό το μόριο μείωσε τα τριγλυκερίδια και τη γλυκόζη στο αίμα, χωρίς εμφανείς παρενέργειες σε ποντικούς. Ο Pajvan θεωρεί πως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια πριν η ουσία ή παρόμοιο φάρμακο δοκιμαστεί στους ανθρώπους.

 Πηγές: Cell Metabolism.

  www.iatronet.gr

Related

Yγεία 6017523247711464464

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item