.

Πότε αρχίζω γυμναστική μετά τον τοκετό;

Αν συνηθίζατε να γυμνάζεστε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική για να χάσετε τα κιλά που σα...


Αν συνηθίζατε να γυμνάζεστε πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας ή θέλετε να ξεκινήσετε γυμναστική για να χάσετε τα κιλά που σας έχουν απομείνει, σίγουρα θα αναρωτιέστε πόσο σύντομα μετά τον τοκετό μπορείτε να αρχίσετε. Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε: Αν γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε μετά από 6 εβδομάδες, ενώ αν γεννήσατε με καισαρική θα χρειαστείτε λίγο καιρό παραπάνω, περίπου 8 εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συζητήσετε το θέμα με το γυναικολόγο σας και να πάρετε την έγκρισή του. Αν θηλάζετε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η γυμναστική δεν επηρεάζει ούτε την ποσότητα, ούτε τη σύσταση του μητρικού γάλακτος. Συνεπώς μπορείτε να γυμνάζεστε και να θηλάζετε το μωράκι σας χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με ήπια άσκηση, για παράδειγμα κάνοντας χαλαρό περπάτημα (μπορείτε να έχετε και το μωρό σας μαζί στο καρότσι), yoga ή pilates και σταδιακά να ανεβάζετε την ένταση και το χρόνο των ασκήσεων. Μην το παρακάνετε από την αρχή, αφού το σώμα σας είναι ήδη ταλαιπωρημένο από την περίοδο της εγκυμοσύνης και τον τοκετό.

H γυμναστική, σε συνδυασμό με μια σωστή διατροφή, θα σας βοηθήσει να επανέλθετε γρήγορα στο αρχικό σας βάρος, θα δυναμώσει το σώμα σας και θα βελτιώσει την ψυχολογία σας, γι’ αυτό μη διστάζετε να την εντάξετε στο πρόγραμμα σας.

Πηγή Tromaktiko

  www.newsnowgr.com

Related

Break New 4698470627524332597

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item