.

Διατροφή και Ψυχολογία της γυναίκας!

Η Διατροφή της γυναίκας αναμφισβήτητα , συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία της. Αρχικά όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα η γυνα...


Η Διατροφή της γυναίκας αναμφισβήτητα , συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία της. Αρχικά όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα η γυναίκα ήταν σε κάποια συγκεκριμένα κιλά και ξαφνικά για πολλούς σοβαρούς & μη λόγους αυξήθηκε το βάρος της , εκεί εμφανίζεται δυσκολία αποδοχής αυτής την εικόνας.

Το Βάρος μπορεί να αυξηθεί τόσο εύκολα ειδικά στις γυναίκες είτε λόγο αυξημένης όρεξης , είτε ορμονολογικων προβλημάτων , είτε από εγκυμοσύνη-θηλασμό , είτε από την παρατεταμένη χρήση κάποιων φαρμάκων , είτε έλλειψη γυμναστικής κ.α. Οι ψυχολογικές αντιδράσεις που συνοδεύουν τις γυναίκες σε όλα τα παραπάνω , είναι μια έντονη απογοήτευση με το σώμα τους, αισθάνονται μελαγχολία στρες και ένα μεγάλο ποσοστό καταλήγει με συμπτώματα κατάθλιψης. Δεν είναι εύκολο να το διαχειριστούν θέλει μεγάλη θέληση , όρεξη και βοήθεια από τις κατάλληλους ειδικούς.

Συχνά ακούμε από τις γυναίκες τις φράσεις : πως είμαι έτσι . . έγινα χάλια.. δεν μου κάνει τίποτα . ο άντρας μου με βρίζει κάθε μέρα , η φίλη μου συνέχεια μου λέει ότι πάχυνα , περπατώ και κουράζομαι εύκολα …πονάνε τα γόνατα μου η μέση μου . . η ψυχολογία μου είναι χάλια ! Συχνές εκφράσεις καθημερινές που όμως η κάθε γυναίκα τα βιώνει με τον δικό της τρόπο και όλα αυτά επειδή έχει κάποια κιλά παραπάνω. Πρέπει να τονιστεί ότι αποτέλεσμα των παραπάνω είναι δυο αρνητικές συμπεριφορές.

Το πρώτο είναι ότι επειδή η γυναίκα αισθάνεται όλα αυτά τα συναισθήματα, συνεχίζει να τρώει χωρίς να νοιώθει αν πεινάει η όχι επειδή δεν είναι καλά ψυχολογικά και το δεύτερο είναι ότι πολλές φορές ξεκινούν ακραίες στερητικές δίαιτες για να αλλάξουν την εικόνα τους σώματος τους γρήγορα. Εν κατακλείδι είτε η μια συμπεριφορά είναι σωστή είτε η άλλη. Προσπαθήστε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες , να βάλετε στη ζωή σας το περπάτημα , πάρτε το χρόνο σας , μη ζυγίζεστε κάθε μέρα και θα δείτε πως η ψυχολογία σας θα αλλάξει.

Ένα αριθμός ζυγαριάς δεν είναι το παν! Εμπιστευτείτε τον ειδικό μιλήστε του για όλα όσα σας απασχολούν, βάλτε στόχους και αγαπήστε το σώμα σας για να σας αγαπήσει και αυτό. Ποτέ δεν είναι αργά. Καλή Αρχή σε έναν νέο τρόπο αντίληψης της εικόνας σώματος και της διατροφής!

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ – BSc


ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ * DNA * 28ης Οκτώβριου 16, Πύργος | Tηλ.: 2621027272 | Κιν: 6988891045

proini.news

Related

Yγεία 1095439640359664936

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item