.

Ολική αρθροπλαστική γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση!!!

Τι είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση CAS; Είναι ένας σύγχρονος τρόπος εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής, κατά ...


Τι είναι η ολική αρθροπλαστική γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση CAS; Είναι ένας σύγχρονος τρόπος εκτέλεσης της ολικής αρθροπλαστικής, κατά τον οποίο η άρθρωση του γόνατος «χαρτογραφείται» από ένα υψηλής τεχνολογίας ψηφιακό σύστημα, το οποίο στη συνέχεια καθοδηγεί το χειρουργό να εκτελέσει την επέμβαση με απόλυτη ακρίβεια.

Του Στέφανου Αναστασόπουλου 
Ορθοπαιδικού χειρουργού 

Χρειάζεται προεγχειρητικός σχεδιασμός με Μαγνητική ή Αξονική τομογραφία;

Όχι. Όλος ο σχεδιασμός γίνεται από τον χειρουργό με το ψηφιακό σύστημα την ώρα της επέμβασης πάνω στον ασθενή και όχι από τεχνολόγο πάνω σε μία μαγνητική ή αξονική τομογραφία. Αυτό εξασφαλίζει πέρα από την προφανή αξιοπιστία, όφελος σε χρόνο και χρήμα.

Ποια τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

απόλυτη ακρίβεια στην εκτέλεση της επέμβασης, με τέλεια διόρθωση της παραμόρφωσης του γόνατος. Αποτέλεσμα που διαρκεί (η επέμβαση είναι σχεδιασμένη να αντέχει 15-20 χρόνια εφόσον εκτελεστεί σωστά)
Σημαντική και βιβλιογραφικά αποδεδειγμένη ελάττωση του μετεγχειρητικού πόνου και της απώλειας αίματος. εξαιρετικό λειτουργικό αποτέλεσμα και πλήρες εύρος κίνησης άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση του ασθενούς εξατομίκευση της επέμβασης με βάση τα ιδιαίτερα ανατομικά χαρακτηριστικά του ασθενούς μείωση του χρόνου της επέμβασης μικρότερο χειρουργικό τραύμα μείωση του χρόνου νοσηλείας σε 2-3 ημέρες ελαχιστοποίηση επιπλοκών βιβλιογραφικά τεκμηριωμένη

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης; 

Το Κόστος είναι παρόμοιο με αυτό των «κλασσικών» μεθόδων. Μπορεί να εκτελεστεί η επέμβαση ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα; Με τη μέθοδο της ψηφιακής υποβοήθησης και με δεδομένη την ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και της συνολικής επιβάρυνσης του οργανισμού (πόνος, αιμορραγία, πνευμονική εμβολή, φλεγμονές) η επέμβαση εκτελείται σε επιλεγμένους ασθενείς, με ασφάλεια ταυτόχρονα και στα δύο γόνατα (με ένα χειρουργείο και μία νοσηλεία).

Οι ασθενείς κινητοποιούνται από την πρώτη μετεγχειρητική ημέρα και λαμβάνουν εξιτήριο σε 2-3 ημέρες. Ο κ. Στέφανος Αναστασόπουλος είναι από τους πρώτους ορθοπαιδικούς στην Ευρώπη που εξειδικεύτηκε στη ολική αρθροπλαστική γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση (Computer Assisted Surgery) και την εκτελεί στην Ελλάδα από το 2011.

Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε ολική αρθροπλαστική γόνατος με ψηφιακή υποβοήθηση από τον ιατρό και τη χειρουργική του ομάδα και η ποιότητα των αποτελεσμάτων, είναι αντίστοιχα με αυτά των πιο αναγνωρισμένων διεθνών κέντρων.

 ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

www.newsitamea.gr

Related

Break New 8723265633907398445

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item