.

Αποκάλυψη: Καταγγελίες-φωτιά κατά της Ομοσπονδίας Καράτε

Κοντεύει να συμπληρωθεί χρόνος από τότε που, για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού, 965 γονείς αθλητών του καράτε έστειλαν...


Κοντεύει να συμπληρωθεί χρόνος από τότε που, για πρώτη φορά στα χρονικά του ελληνικού αθλητισμού, 965 γονείς αθλητών του καράτε έστειλαν ομαδική επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, με απίστευτες καταγγελίες για την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (ΕΛΟΚ), κι απάντηση δεν πήραν!

Πρόκειται για καταγγελίες από γονείς «καρατέκα» για την ομοσπονδία, οι οποίες αφήνουν αδιάφορο τον Γ. Βασιλειάδη που αρνείται να κάνει το αυτονόητο: Να εφαρμόσει τον νόμο. Και ποιος έκανε τον νόμο αυτόν, που, αν είχε εφαρμοστεί, είναι βέβαιο ότι θα απέτρεπε όλες τις καταγγελίες; Ο προκάτοχος του Γ. Βασιλειάδη, υφυπουργός Αθλητισμού και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής! Οι 965 γονείς αθλητών του καράτε καταγγέλλουν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με όσα βιώνουν καθημερινά και αφορούν την οικονομική εκμετάλλευση, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια απέναντι στα παιδιά τους από την ΕΛΟΚ, ενώ ζητούν απεγνωσμένα ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Γ. Βασιλειάδη.

Στην επιστολή τους, πρώτα απ’ όλα, αναφέρουν ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της ΕΛΟΚ, κατά το παρελθόν, παρατύπως δημιούργησαν, συμμετείχαν, διοίκησαν και διαχειρίστηκαν τις Ομοσπονδίες Κέρλινγκ και Τριάθλου, στις οποίες, ύστερα από καταγγελίες γονέων, συλλόγων και αθλητικών παραγόντων, η ΓΓΑ αφενός αφαίρεσε την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, αφετέρου παρέπεμψε τη δεύτερη προς δικαστική διερεύνηση στον εισαγγελέα. Επίσης, προχώρησε σε έλεγχο της ΕΛΟΚ, που δυστυχώς διεκόπη, με συνέπεια η ανεξέλεγκτη λειτουργία της να συνεχίζεται.

Πιο συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι 965 γονείς, η ΕΛΟΚ συνεχίζει, παράτυπα, να εισπράττει χρήματα «εν τη παλάμη» και όχι μέσω του τηρούμενου τραπεζικού λογαριασμού της (!), με συνέπεια κάθε αγώνας πρωτάθλημα και επίσημο τουρνουά να έχουν καταντήσει ένα καλοστημένο θέατρο οικονομικού και εισπρακτικού μόνο ενδιαφέροντος. Διακρίνονται από κακή οργάνωση, ατελείωτη και πολύωρη ταλαιπωρία αθλητών, γονιών και προπονητών και από κακή διαιτησία, που φυσικά επιφέρει εντάσεις μεταξύ προπονητών και διαιτητών.

Παρά τα χιλιάδες έσοδα, η διοίκηση της ομοσπονδίας ζητά πάντα από τους αθλητές της εθνικής ομάδας να πληρώσουν τα έξοδά για τη συμμετοχή τους σε εθνικές αποστολές και μάλιστα σε υπερβολικά αποτρεπτικές τιμές, τις οποίες η ίδια καθορίζει. Στην επιστολή τους, οι καταγγέλλοντες γονείς επισημαίνουν, επίσης, ότι ουδείς γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της ΕΛΟΚ όλα αυτά τα χρόνια, αφού, όπως έχουν ενημερωθεί από τη ΓΓΑ, δεν έχουν κατατεθεί οι οικονομικοί απολογισμοί των προηγούμενων ετών!

Στα δε πανελλήνια Πρωταθλήματα παίρνουν μέρος σύλλογοι δίχως Ειδική Αθλητική Αναγνώριση στο άθλημα του καράτε, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολη η αναγνώριση της μοριοδότησης των διακριθέντων αθλητών! Τονίζεται, ακόμα, ότι η ΕΛΟΚ δεν παρέχει –παράτυπα– ή καθυστερεί υπερβολικά να εκδώσει νόμιμα έγγραφα που ζητούν σύλλογοι και αθλητές (π.χ. βεβαιώσεις αθλητών για μοριοδοτήσεις, βεβαιώσεις ενεργού μέλους κ.λπ.), ενώ επίσης παράτυπα, όπως αναφέρουν οι γονείς των αθλητών, δεν χορηγούνται διαπιστεύσεις για τους αγώνες σε άτομα που τις δικαιούνται, σύμφωνα με τις προκηρύξεις, κι αυτό έχει ω ς αποτέλεσμα ανήλικα παιδιά να στερούνται τη φροντίδα των συνοδών τους!

Ο… χορός των καταγγελιών των 965 γονέων συνεχίζεται:

Η ΕΛΟΚ, υποστηρίζουν, χρησιμοποιεί παράτυπα προπονητές χωρίς σύμβαση, ονομάζοντάς τους, κατά το δοκούν, εθνικούς, ομοσπονδιακούς, βοηθούς κ.λπ., ενώ συνεχίζει να αποκλείει έμπειρους διαιτητές που δεν υπακούν στις «εντολές» της, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τη χειραγώγηση των αγώνων. Επίσης αναίτια, αποκλείει από τις εθνικές ομάδες αθλητές που οι σύλλογοί τους δεν είναι «φίλα» προσκείμενοι και τιμωρεί ποικιλοτρόπως συλλόγους που έχουν οποιαδήποτε διαφορετική προσέγγιση στις μονίμως ειλημμένες αποφάσεις τους ή υποθέτουν ότι μπορεί να έχουν. 

Οι 965 γονείς αθλητών του καράτε ισχυρίζονται ακόμα, στην επιστολή τους προς τον Γ. Βασιλειάδη, ότι αποκλείονται αυθαίρετα και χωρίς κανόνες επιλογής ή αξιολόγησης πανελληνιονίκες από τις εθνικές ομάδες, σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια Πρωταθλήματα, μόνο και μόνο επειδή «θεωρούνται» ότι ανήκουν σε συλλόγους της αντιπολίτευσης!

Αυτό έχει επίπτωση σε αρκετούς αθλητές, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να διακριθούν, οι οποίοι χάνουν την ευκαιρία μοριοδότησης για το Πανεπιστήμιο και τις άλλες ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί Ολυμπιονικών-παγκόσμιων πρωταθλητών. Επιπλέον, καταγγέλλουν ότι η εντεταλμένη τεχνική επιτροπή, χωρίς κανόνες, διαφάνεια και αιτιολογία, αποφασίζει αυθαίρετα για το αν και ποιοι αθλητές θα συμμετέχουν σε επίσημα Ευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Πρωταθλήματα.


Η επιστολή εστάλη στον υφυπουργό Γ. Βασιλειάδη στις 15 Μαΐου 2017. Στις 6 Ιουνίου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος έκανε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή. Απάντησε στις 3 Ιουλίου ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλος ότι η όλη υπόθεση ερευνάται από τον εισαγγελέα.

Στις 19 Σεπτεμβρίου ο κ. Νικολόπουλος επανήλθε με επίκαιρη ερώτηση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Απάντηση δεν πήρε. Πώς θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί όλα αυτά, με τη ΓΓΑ και τον υφυπουργό Βασιλειάδη να φέρουν τεράστια ευθύνη;

Αν είχε εφαρμοστεί ο νόμος Κοντονή (!) που προέβλεψε τη σύσταση Επιτροπής Δεοντολογίας στην κάθε ομοσπονδία και ήταν σε ισχύ από τις 3 Οκτωβρίου του 2016! Ο κ. Κοντονής έπραξε σοφά με την υποχρεωτική σύσταση της Επιτροπής Δεοντολογίας, όπου τοποθετούσε τρεις τακτικούς δικαστές (άρθρο 26), αλλά ο Βασιλειάδης αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο του προκατόχου του στη ΓΓΑ! Και δεν είναι μονάχα αυτό.

Η Ομοσπονδία Καράτε λειτουργεί χωρίς εσωτερικό κανονισμό, όπως καταγγέλλει στο «Π» ένας εκ των 956 γονέων, ο Σπύρος Δρακόπουλος. Τι συνέβη: Ο εσωτερικός κανονισμός κάθε ομοσπονδίας προβλέπει τις πειθαρχικές κυρώσεις, τον τρόπο απονομής τεχνικής καταλληλότητας DAN και KYU, τους κανονισμούς αγώνων, τον κανονισμό επιτροπών, τις διαιτησίες, τον κανονισμό φαρμακοδιέγερσης κ.λπ. Ψηφίστηκε από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛΟΚ) στις 26 Μαρτίου 2009 και υποβλήθηκε στη ΓΓΑ για να πάρει έγκριση νομιμότητας, όπως προβλέπει ο νόμος 2725/99. Αν η ΓΓΑ δεν απαντήσει σε διάστημα ενός μήνα, τότε ο εσωτερικός κανονισμός θεωρείται «νομίμως εκδοθείς».

Πριν όμως παρέλθει ένας μήνας, στις 8 Απριλίου 2009, η ΓΓΑ ανάπεμψε τον εσωτερικό κανονισμό στην ΕΛΟΚ, όπου υποδείκνυε να γίνει αυτοτελής έλεγχος. Από τότε πέρασαν χρόνια, η ΕΛΟΚ έπαιρνε κανονικά τις επιχορηγήσεις του ελληνικού κράτους με τα χρήματα των φορολογουμένων και λειτουργούσε ως «κράτος εν κράτει». Τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε από τη ΓΣ της ΕΛΟΚ ο νέος εσωτερικός κανονισμός και έπρεπε να ακολουθηθεί και πάλι η γνωστή διαδικασία της υποβολής προς τη ΓΓΑ για έγκριση.

Στις 16 Μαρτίου 2016 ο προπονητής Τάσος Πανουσόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί από τη ΓΓΑ αν έχει υποβληθεί για έγκριση νομιμότητας ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛΟΚ. Η ΓΓΑ απάντησε την 1η Απριλίου 2016 ότι η ΕΛΟΚ κατέθεσε εσωτερικό κανονισμό, αλλά η ΓΓΑ τον γύρισε πίσω! Ο Πανουσόπουλος ξαναρώτησε τη ΓΓΑ στις 11 του ίδιου μήνα και η απάντηση που πήρε είναι πως η ΕΛΟΚ δεν ανταποκρίθηκε! Και τι έκαναν γι’ αυτό η ΓΓΑ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης; Απολύτως τίποτα! Η ΕΛΟΚ τιμωρούσε αθλητές, όπως οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Τριανταφύλλης και Παπαδόπουλος, με βάση έναν κανονισμό που δεν υπήρχε! Κι όχι μόνο αυτό.

Η ομοσπονδία είχε διαγράψει και τα εξής σωματεία: Εκπαιδευτήρια Δούκα, Πολιχνίτου Μυτιλήνης, Υπέρτατης Αλήθειας και Συνεργασίας Βόλου, Παραδοσιακό Καράτε Γαλατσίου, Αγριά Βόλου, Κέντρο Καράτε Ν. Φαλήρου, ΑΣ Μακεδονία. Τα οποία σωματεία ακύρωσαν τις διαγραφές στα δικαστήρια! Ούτε και τότε συγκινήθηκε η ΓΓΑ! του Άλκη Φιτσόπουλου

 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

  www.paraskhnio.gr

Related

Break New 6369663627057857473

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item