.

Προδιαβήτης: Οι σοβαροί κίνδυνοι για την καρδιά και τα νεφρά!!!

Ο προδιαβήτης είναι μια πολύ κοινή κατάσταση και τα περιστατικά του διαρκώς αυξάνονται λόγω της καθιστικής ζωής και των ανθυγιεινών διατ...


Ο προδιαβήτης είναι μια πολύ κοινή κατάσταση και τα περιστατικά του διαρκώς αυξάνονται λόγω της καθιστικής ζωής και των ανθυγιεινών διατροφικών επιλογών. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Rollins του Πανεπιστημίου Emory και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, διαπίστωσαν ότι όσοι βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη διατρέχουν σημαντικό κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και χρόνιας νεφρικής νόσου.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία από εθνικές μελέτες (National Health and Nutrition Examination Surveys) που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 1988-2014 και συνέκριναν τον καρδιαγγειακό και νεφρικό κίνδυνο ανθρώπων με προδιαβήτη, διαγνωσμένο διαβήτη και μη διαγνωσμένο διαβήτη και ανθρώπων με φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Mohammed K. Ali, τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σχετίζονται με πολύ υψηλότερο κίνδυνο υπέρτασης, υψηλής χοληστερόλης και εκδήλωσης καρδιακής προσβολής στα επόμενα 10 χρόνια. Επιπλέον, πάνω από το 11% των ατόμων με προδιαβήτη είχαν κάποιας μορφής νεφρική δυσλειτουργία, γεγονός που αποτελεί δείκτη πρόβλεψης ότι τα επόμενα 10-15 χρόνια μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση ή σε μεταμόσχευση νεφρού.

Έρευνες των τελευταίων δεκαετιών έχουν δείξει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του διαβήτη και της καρδιαγγειακής και νεφρικής νόσου. Τα συμπεράσματα της πολυετούς έρευνας έχουν οδηγήσει τους επαγγελματίες της υγείας να επικεντρωθούν στη θεραπεία του διαβήτη επιθετικά και συνολικά, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση των επιπέδων καρδιακών παθήσεων σε διαβητικούς ενήλικες.

Ο Ali υπογραμμίζει την ανάγκη παρόμοιας προσέγγισης κατά το σχεδιασμό θεραπευτικών σχημάτων σε ασθενείς που δεν έχουν διαγνωσθεί ή βρίσκονται στο στάδιο του προδιαβήτη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο The Lancet Diabetes & Endocrinology. ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

  www.newsitamea.gr

Related

Yγεία 8182068099812890177

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item