.

Καταρρίπτουμε μια 11άδα από αισωπικούς μύθους της γυμναστικής

«Άσε το νερό και πιάσε κάνα τονωτικό», σού είπαν κι εσύ τους άκουσες. «Μου αρέσει να τρέχω στον διάδρομο, να πίνω τονωτικά και μετά να ...


«Άσε το νερό και πιάσε κάνα τονωτικό», σού είπαν κι εσύ τους άκουσες. «Μου αρέσει να τρέχω στον διάδρομο, να πίνω τονωτικά και μετά να τρώω σαν να μην υπάρχει αύριο». Πόσα λάθη να χωρέσουν σε μία πρόταση;

Πόσα λάθη κάνουμε όταν γυμναζόμαστε; Πολλά. Και άλλα τόσα τα οποία δεν ξέρουμε και δεν βλέπουμε όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, αφού οι επιπτώσεις τους μπορεί να μην αφορούν μόνο στο σώμα αλλά και στην υγεία μας.

Καταρρίπτουμε 11 τέτοια με τις παρακάτω τεκμηριωμένες φωτογραφίες:


Ψέμα No1: «Η καλύτερη γυμναστική γίνεται το πρωί». Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στην πρωινή και τη βραδινή γυμναστική. Η καλύτερη ώρα για γυμναστική είναι η ώρα που νιώθεις έτοιμος.


Ψέμα Νο2: «Η καλύτερη εξάσκηση του μυαλού γίνεται με παζλ, παιχνίδια και σταυρόλεξα. Η γυμναστική βοηθά και στη σωματική και στην πνευματική εξάσκηση. Οι ασκήσεις που επιταχύνουν την κυκλοφορία του αίματος βοηθούν περισσότερο από τα σταυρόλεξα στη βελτίωση της ψυχολογίας, της μνήμης και στην καταπολέμηση της άνοιας.


Ψέμα Νο3: «Παραμένεις σε φόρμα ακόμα κι αν σταματήσεις για λίγο καιρό να γυμνάζεσαι».Η αποχή από τη γυμναστική προκαλεί μυϊκή δύναμη, ακόμα και μία εβδομάδα μετά τη διακοπή της. Ακόμα κι αν πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, δεν πρέπει να σταματάς τελείως.


Ψέμα Νο4: «Για να πιάσει τόπο το τρέξιμο, πρέπει να διανύσεις μεγάλες αποστάσεις».Οι άνθρωποι που επιλέγουν τις κοντινές αποστάσεις μπορούν να έχουν την ίδια κατάσταση στην καρδιά με αυτούς που τρέχουν σε Μαραθωνίους. Άλλωστε, απλές ασκήσεις, όπως το τζόκινγκ ή ακόμα και το περπάτημα είναι καλύτερο για το σώμα, την καρδιά και τα αγγεία.


Ψέμα Νο5: «Τα energy drinks είναι ιδανικά για την ενυδάτωσή σου την ώρα της γυμναστικής».Τα energy drinks είναι νερό με ζάχαρη. Οι ειδικοί συνιστούν αγνό νερό, ενώ για την υποκατάσταση της ενέργειας προτείνουν φαγητό με πρωτεΐνη αμέσως μετά τη γυμναστική.


Ψέμα Νο6: «Το τρέξιμο στον διάδρομο είναι καλύτερο από το τρέξιμο στο πάρκο».Καμία σχέση και πολύ διαφορετικά αποτελέσματα ακόμα κι αν διανύσεις τις ίδιες αποστάσεις. Το τρέξιμο κόντρα στον αέρα βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών και αποφέρει 10% περισσότερο κάψιμο θερμίδων απ' ότι στον διάδρομο.


Ψέμα Νο7: «Απαιτητικές ασκήσεις απαιτούν φαγητό».Αν πεινάς πολύ μετά τη γυμναστική, κάτι έχεις κάνει λάθος. Στην πραγματικότητα, η γυμναστική καταπολεμά την πείνα.


Ψέμα Νο8: «Οι μπάρες δημητριακών υποκαθιστούν τη βρόμη».Μια μπάρα δημητριακών είναι επεξεργασμένη τροφή που απαιτεί λιγότερες θερμίδες για χώνεψη, άρα είναι και λιγότερο χρήσιμη. Οι μπάρες μπορούν να είναι ένα σνακ αλλά όχι υποκατάστατο της βρόμης.


Ψέμα Νο9: «Μόνο τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ασβέστιο». Το μπρόκολο, το σουσάμι και το σπανάκι περιέχουν επίσης ασβέστιο.


Ψέμα Νο10: «Η Yoga θα σε απαλλάξει από τους πόνους του αυχένα».Η Yoga είναι καλή για μικρούς και ακίνδυνους πόνους, όπως πιάσιμο από τη γυμναστική. Όταν, όμως, το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, τότε η Yoga μπορεί να γίνει από αναποτελεσματική μέχρι και βλαβερή. Σε κάθε τέτοια περίπτωση πρέπει να συμβουλευτείς τον γιατρό σου πριν την ξεκινήσει.


Ψέμα Νο11: «Το τρέξιμο καταστρέφει τα γόνατα και τους αστραγάλους».Τίποτα κακό δεν προκαλεί το τρέξιμο στα πόδια σου. Ίσα-ίσα που τα δυναμώνει και τα κάνει πιο ανθεκτικά σε τραυματισμούς.

  Ratpack

Related

Break New 5180991129676259913

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item