.

Κίρρωση: 4 σημάδια της δυνητικά θανατηφόρας βλάβης στο συκώτι!!!

Τα συμπτώματα της κίρρωσης του ήπατος μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς είναι μη ειδικά και μπορεί να παραπέμπουν σε άλλες ασθένειες....


Τα συμπτώματα της κίρρωσης του ήπατος μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση, καθώς είναι μη ειδικά και μπορεί να παραπέμπουν σε άλλες ασθένειες. Η πάθηση προκαλεί ουλές στον ιστό του ήπατος που εμποδίζουν τη φυσιολογική λειτουργία του.

Η κίρρωση μπορεί να οδηγήσει σε ηπατική ανεπάρκεια, η οποία καθιστά αδύνατη τη λειτουργία του οργάνου με δυνητικά θανατηφόρες επιπτώσεις. Πρόκειται για ασθένεια που συνήθως διαρκεί πολλά χρόνια και ενώ τα θεραπευτικά σχήματα μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξέλιξής της, προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική θεραπεία.

Μία από τις βασικές αιτίες της ασθένειας είναι η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοόλ, η μόλυνση από τον ιό της ηπατίτιδας και η μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα, η πιο βαριά μορφή της μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος.


Τα συμπτώματα μπορεί να μην είναι εμφανή στα πρώτα στάδια της ασθένειας, αλλά καθώς εξελίσσεται η βλάβη στο συκώτι, τέσσερα είναι τα βασικά σημάδια που πρέπει να σας κινητοποιήσουν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας τα Μ. Βρετανίας, αυτά είναι:

– Έντονη κούραση και αδυναμία
 – Ναυτία
 – Απώλεια όρεξης
 – Απουσία διάθεσης για σεξ

Καθώς η ασθένεια επιδεινώνεται, αναπτύσσονται και άλλα συμπτώματα, όπως κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών (ίκτερος), αιμοπτύσεις, φαγούρα στο δέρμα και σκούρα κόπρανα. Τάσεις αιμορραγίας, μώλωπες και πρήξιμο στα πόδια ή την κοιλιά λόγω κατακράτησης υγρών, περιλαμβάνονται επίσης στα συμπτώματα.

Πρόληψη

Τρία είναι τα βασικά μέτρα που μπορεί να πάρει κάποιος για να μειώσει τον κίνδυνο κίρρωσης:

 – Κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο (όχι πάνω από 14 μονάδες την εβδομάδα).
 – Χρησιμοποιείτε προφυλακτικό για να αποφύγετε τον κίνδυνο ηπατίτιδας. Υπάρχει εμβόλιο ενάντια στην ηπατίτιδα, αλλά προς το παρόν όχι για την ηπατίτιδα C.
 – Για να μειώσετε τον κίνδυνο ανάπτυξης μη αλκοολικής λιπώδους νόσους του ήπατος, είναι απαραίτητο να διατηρείτε υγιές βάρος μέσω υγιεινής διατροφής και συστηματικής άσκησης. Άλλες σχετιζόμενες με το ήπαρ ασθένειες είναι ο καρκίνος του ήπατος, ο οποίος σπάνια συνδέεται με την κίρρωση.

Ο πιο κοινός τύπος καρκίνου του ήπατος είναι το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα. Τα συμπτώματα της νόσου δύσκολα εντοπίζονται, γι’ αυτό πρέπει να επισκεφτείτε αμέσως γιατρό αν παρατηρήσετε κάτι μη φυσιολογικό.

 ΠΗΓΗ: www.onmed.gr , express.co.uk

  www.newsitamea.gr

Related

Yγεία 6488057912555439273

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item