.

Μια βραδιά στο γυμναστήριο, παρέα με τους πρωταθλητές

Είναι από τους πλέον ανερχόμενους συλλόγους της Πάτρας, με καινούριο χώρο υψηλών προδιαγραφών. Ο λόγος για το αθλητικό σωματείο «KARIOTI...


Είναι από τους πλέον ανερχόμενους συλλόγους της Πάτρας, με καινούριο χώρο υψηλών προδιαγραφών. Ο λόγος για το αθλητικό σωματείο «KARIOTIS ΤΕΑΜ» (ARENA) που καλλιεργεί κυρίως τα μαχητικά αθλήματα. Υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Καριώτης που με τις κατάλληλες γνώσεις και με πολύ μεράκι σφυρηλατεί τους αθλητές τού αύριο.

  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το KARIOTIS ΤΕΑΜ ξεκίνησε το 2004 με κύριο άθλημα το kick boxing ενώ μετέπειτα προστέθηκε το άθλημα της επαγγελματικής πυγμαχίας και αυτό του παγκράτιου. Το KARIOTIS ΤΕΑΜ στεγαζόταν σε διάφορα γυμναστήρια της Πάτρας μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο όπου έφτιαξε τον δικό του χώρο στην οδό Φαναρίου προσθέτοντας ακόμα τμήματα για ζούμπα και γιόγκα.

  Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Την αγωνιστική ομάδα του συλλόγου αποτελούν οι! Επαγγελματική πυγμαχία: Μάριος Κόλλιας, Παναγιώτης Καλαπόδης, Ευάγγελος Γιαχαλής, Ηλίας Παναγιωτόπουλος. Kick Boxing: Δανάη Φινέ.

 ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Προπονητής και ιδρυτής του KARIOTIS TEAM είναι ο Γιώργος Καριώτης που μίλησε για την αθλητική του καριέρα αλλά και για την μέχρι τώρα πορεία του στην προπονητική. Ολα ξεκίνησαν το 1988, σε ηλικία 7 ετών, στην Αθήνα, όπου καταστάλαξε στο kick boxing. Από το 1996 και έπειτα προπονούνταν με τον Γιώργο Μάλλιο στους Αμπελόκηπους, διατηρώντας άψογη σχέση όλα αυτά τα χρόνια. Τέλος την αγωνιστική ομάδα πλαισιώνει η φυσιοθεραπεύτρια της ομάδας Αθανασία Αναστασοπούλου.

Ακολούθησαν επιτυχίες σε πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ η μεγαλύτερή του διάκριση ήρθε το 2000 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Χαλκιδικής, έχοντας μέχρι τότε 30 αγώνες στο ενεργητικό του. Το 2003 στο Παρίσι ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Γιώργου Καριώτη καθώς μετά από ένα ακούσιο αντικανονικό χτύπημα του αντιπάλου, υπέστη μετατόπιση σπονδύλου και εξ αυτού, απαγορευτικό από τους γιατρούς για να συνεχίσει να αγωνίζεται.

Αυτό το γεγονός όμως δεν τον έκανε να σταματήσει να υπηρετεί τον αθλητισμό αφού το 2004, και σε ηλικία 23 ετών, ξεκίνησε την προπονητική του πορεία έχοντας πάντα στο πλευρό του τον προπονητή του να του δίνει συμβουλές. Το 2005 οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις στο πυροσβεστικό σώμα ωθούν τον Γιώργο Καριώτη να εγκατασταθεί στην Πάτρα. Θέλοντας να φτιάξει μια γερή βάση, για το μέλλον του KARIOTIS TEAM, συνεργαζόταν με άλλα σωματεία, καμαρώνοντας τους αθλητές του να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Τον περασμένο Φεβρουάριο, είχαμε ένα νέο ξεκίνημα με τη δημιουργία της «ΑRENA».

  ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

O Γιώργος Καριώτης αναφέρθηκε στους σκοπούς του νέου εγχειρήματος: «Σκοπός μας είναι όπως ο αθλούμενος αισθανθεί σπίτι του τον αθλητικό αυτόν χώρο, ο οποίος είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες του αθλητή που ασχολείται με πυγμαχία, το κικ μπόξινγκ, το παγκράτιο άλλα και τη ζούμπα και τη γιόγκα των οποίων υπεύθυνες είναι η Ιωάννα Τριανταφυλλοπούλου και η Κωνσταντίνα Γεωργικοπούλου». Ο Γιώργος Καριώτης υπερηφανεύεται για τα κατορθώματα των αθλητών του Μάριου Κόλλια και Δανάης Φινέ οι οποίοι έχουν πάρει μέρος σε αγώνες στο εξωτερικό, όπως στο Μάντσεστερ, στο Λονδίνο, στο Ρότερνταμ, στο Παρίσι κ.α. «Κάθε αγώνας των παιδιών για έμενα είναι σαν να είναι ο πρώτος τους.

Στην επιτυχία χαίρομαι χίλιες φορές, στην αποτυχία στεναχωριέμαι χίλιες φορές. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον αγώνα τους, δεν θα μείνω στην επιτυχία αλλά στην υστεροφημία, όταν περάσουν 20, 30, 40 χρόνια και είμαι γέρος, να με βλέπουν αυτά τα παιδιά στον δρόμο και να με χαιρετάνε, αυτό για εμένα είναι επιτυχία!». - Ποιος ο πρωταρχικός σας στόχος για τα νέα παιδιά που μπαίνουν τώρα στον χώρο του αθλητισμού; "Κύριο μέλημα μου είναι να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να ερωτευθούν αυτό που κάνουν, όμως θα πρέπει πρώτα από όλα να προσφέρουν τον κόπο και χρόνο γιατί μόνο έτσι θα το αγαπήσουν. Είναι σημαντικό επίσης να νιώθει οικεία με τον χώρο και τον προπονητή του».

  Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΠΟΔΗΣ

Περισσότερα είχε να πει και ο Παναγιώτης Καλαπόδης με εμπειρία σε αγώνες κικ μπόξινγκ και πυγμαχίας. - Πως ξεκίνησε η συνεργασία σου με τον Γιώργο Καριώτη; «Όπως κάθε νέος αθλητής έτσι κι εγώ χρειαζόμουν έναν άνθρωπο - προπονητή στο ξεκίνημα μου, να έχει την όρεξη και τη θέληση να ασχοληθεί με μένα... Πράγμα το οποίο δύσκολα κάποιος θα βρει στην πόλη μας... Η πρώτη επαφή με τον Γιώργο Καριώτη έγινε όταν παρακολούθησα ένα ανοιχτό σπάρινγκ της ομάδας του... Αυτό που αντίκρισα ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα!

Ο τρόπος που ασχολιόταν με τους αθλητές του και η αγάπη που μετέφερε σε όλους μας για το άθλημα ήταν κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Ηταν αυτό που μου άρμοζε όντας νέος αθλητής και όχι μόνο σε μένα. Δεν έχασα χρόνο... Τις επόμενες ώρες ήμουν στο γυμναστήριο!». - Πως βιώνεις το κλίμα και τη συνεργασία στο γυμναστήριο; «Στο γυμναστήριο υπάρχει εξαιρετικό κλίμα. Καθώς φεύγουμε από το σπίτι μας, νιώθουμε πως δεν πάμε στο γυμναστήριο, πάμε στο δεύτερό μας σπίτι. Δεν υπάρχει κλίμα κακώς εννοούμενης ανταγωνιστικότητας. Ο δάσκαλος δίνει την ίδια προσοχή από τον πιο νέο, μέχρι τον πιο παλιό.

Ο κάθε ένας βοηθάει με τον δικό του τρόπο. Έχουμε μάθει να λειτουργούμε σαν οικογένεια. Άλλωστε είναι και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που με έχουν κρατήσει στην ομάδα!». - Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι; «Εχοντας ξεκινήσει δύσκολη καριέρα, διότι πλέον βρίσκομαι στην επαγγελματική πυγμαχία με σχεδόν μηδενική εμπειρία, στόχος μου είναι να μπω στην elite του box... Πρώτα όμως πρέπει να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με πολλούς αγώνες... Στην Ελλάδα η αλήθεια είναι ότι αν κάποιος δεν στηρίζεται οικονομικά καλά ώστε να προσηλωθεί 100% στο όνειρο του, ο δρόμος προς την άνοδο είναι δύσβατος, αλλά αυτό είναι που με πεισμώνει. Εχω πίστη στον εαυτό μου. Με το κεφάλι μέσα και με σκληρή δουλειά, δεν θα με εμποδίσει τίποτα να παίξω στα πιο μεγάλα ρινγκ παγκοσμίως»!

  Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΗΝΑ

Μέλος της οικογένειας είναι και η πυγμάχος Φωτεινή Μηνά που ανήκει στον Ολυμπιακό Πειραιώς, αλλά γυμνάζεται και προπονείται στο «KARIOTIS TEAM». «Το κλίμα είναι πολύ ευχάριστο ενώ ταυτόχρονα μου δίνει τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να συνεχίσω. Λειτουργούμε πλέον όλοι σαν ομάδα και σε κάθε προπόνηση ανεβάζουμε τον πήχη όλο και πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να αποκτήσω όσες περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες γίνεται ώστε να μπορώ να σταθώ επάξια και στα διεθνή ρινγκ. Οσο αφορά τις πανελλήνιες εξετάσεις θέλω να εξασφαλίσω μια θέση στην γυμναστική ακαδημία ώστε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό και σε λίγο πιο ευρύ επίπεδο».

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

  sportin.gr

Related

Break New 3244805683971907042

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item