.

Nicole Sintihakis: Η Ελληνοαμερικανίδα γυμνάστρια που ξέρει πως να φτιάξεις το τέλειο σώμα

Personal training ή ομαδικό;  Επειδή, σε κανέναν δεν αρέσουν τα διλήμματα,  επιλέγουμε και τα δύο, αρκεί να γίνονται υπό τις  οδηγί...


Personal training ή ομαδικό; 
Επειδή, σε κανέναν δεν αρέσουν τα διλήμματα, 
επιλέγουμε και τα δύο, αρκεί να γίνονται υπό τις 
οδηγίες της Νικόλ Σιντιχάκη. 

Μιλάει με πάθος για τη γυμναστική και στιγμαία καταλαβαίνεις πως πρόκειται για σημαντικό κομμάτι της ζωή της. Παραδόξως, δεν ήταν το όνειρο της να ασχοληθεί με τη γυμναστική από μικρή ηλικία. Η ενασχόληση της έγινε εντελώς συμπτωματικά. Σπούδασε Business στην Αμερική σε μεγάλο πανεπιστήμιο και τα τελευταία χρόνια που έχει έρθει στην Ελλάδα, ασχολείται κυρίως με το personal training, κρατώντας συγκεκριμένα ομαδικά. Λειτουργεί πάντα με το ένστικτο της, ονειρεύεται για το μέλλον να ανοίξει ένα δικό της χώρο, ο οποίος δε θα θυμίζει καθόλου τα σημερινά γυμναστήρια και μας μιλάει για το πως η γυμναστική άλλαξε τη ζωή της.


Με τη γυμναστική ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία όπου έκανα ενόργανη και μπαλέτο. Με το που σταμάτησα το μπαλέτο στα 16 μου, ξεκίνησα κατευθείαν γυμναστήριο μαζί με ό,τι ήταν σχετικό γύρω από το fitness. Ένιωσα πως αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου, ήταν κάτι για το οποίο είχα λατρεία, για αυτό και το έκανα επάγγελμα στη συνέχεια. Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε, οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση και ούτε είχα κάποιο σχετικό ερέθισμα, υποθέτω ήταν η κλίση μου. Πάντως, σήμερα αισθάνομαι ότι δεν δουλεύω, τόση είναι η χαρά που παίρνω από τη γυμναστική. Νιώθω πολύ τυχερή".


Ξεκίνησε ερασιτεχνικά, από πιτσιρίκα λοιπόν και τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με το κομμάτι του fitness. Το χαρακτηριστικό των προγραμμάτων της είναι η ποικιλία: δυναμικά, functional training, aqua aerobic, spinning... ό,τι μπορείς να φανταστείς η Nicole το κατέχει. Στο ερώτημα, personal ή ομαδικό τι απαντάει;

"Θεωρώ πως ο κόσμος λειτουργεί καλύτερα στο κομμάτι του personal, ακούει καλύτερα τις οδηγίες, μπορεί και διορθώνεται πιο γρήγορα αφού είσαι από πάνω του. Έχει μεγαλύτερο κίνητρο επειδή υπάρχει κάποιος που συνεχώς τον καθοδηγεί. Εκεί είσαι ένας προς έναν, δίνεις τις σωστές οδηγίες κατευθείαν. Επίσης, πριν ξεκινήσει το μάθημα συζητάω τα πάντα από πχ τι είχε φάει πριν μέχρι τι δουλειά κάνει κοκ γιατί το θεωρώ σημαντικό. Και τέλος, για εμένα, το αποτέλεσμα που βλέπεις στο personal, είναι μακράν καλύτερο από το ομαδικό. Στα ομαδικά προγράμματα οι συνθήκες είναι διαφορετικές, συνήθως λίγα κιλά - πολλές επαναλήψεις. Είναι άλλη η φιλοσοφία εκεί."

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nicole Sintihakis (@cocolettasin) στις

Η ερώτηση διαχρονικά είναι μία - ιδίως όταν πλησιάζει το καλοκαίρι- ποιο είναι το πιο συνηθισμένο λάθος και μερικές φορές ο κόσμος που αθλείται δεν βλέπει διαφορά στο σώμα του;

"Το πιο συνηθισμένο λάθος που βλέπω να συμβαίνει, ειδικά στις γυναίκες που πηγαίνουν σε γυμναστήριο είναι ένα. Μπορεί μία γυναίκα να το επισκέπτεται τακτικά αλλά για 3 χρόνια να είναι ακριβώς η ίδια. Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν υπάρχει ποικιλία στο πρόγραμμα. Όταν δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση και κάνουμε το ίδιο πράγμα καθημερινά σε προπονητική και ασκήσεις, τότε δεν θα αλλάξει το σώμα.

Δεύτερο λάθος, αν μπορώ να το πω έτσι, είναι πως ο κόσμος δεν θέλει να πιέζεται. Στη γυμναστική για να επέλθει αλλαγή, πρέπει να υπάρξει μία πίεση για να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου και να έρθει η μεταμόρφωση. Η πραγματική και μόνιμη αλλαγή στο σώμα, έρχεται με λίγο πιο ζόρικα πράγματα. Η συνταγή είναι μία: γυμναστική, διατροφή, θέληση, επιμονή. "


Αλήθεια, ποιο είναι το κίνητρο και συνεχίζει με τόσο πάθος το personal; "Για εμένα η μεγαλύτερη ανταμοιβή μου είναι όταν θα με πάρει ο πελάτης και θα μου πει 'πήγα στον διατροφολόγο και έχασα τόσο λίπος και πήρα τόση μυική μάζα'. Αυτό είναι που μου φέρνει τεράστια χαρά, όχι μόνο η απώλεια κιλών, γιατί έτσι αποδεικνύεται πως έχουμε κάνει καλη δουλειά. Εγώ μπορώ να δώσω ένα καλό πρόγραμμα αλλά αν ο άλλος δεν θέλει να το ακολουθήσει και δεν τον εμπνέει, δεν θα έρθει αποτέλεσμα. Κάτι άλλο που μου έχει τύχει πολλές φορές είναι να είμαι με πελάτισσα μου, να συναντήσει κάποιον στο δρόμου που δεν την έχει για καιρό και να της πει 'Παναγία μου, πως άλλαξες έτσι, φτου σου, μπράβο!' Ε, σίγουρα χαίρομαι με αυτά."


Τα μαθήματα της έχουν κυρίως άντρες ή γυναίκες; Η απάντηση μας εκπλήσσει κάπως, αν λάβεις υπόψη την εντυπωσιακή φυσιογνωμία. "Κυρίως έχω γυναίκες. Δεν ξέρω γιατί νομίζω, πως οι γυναίκες σε εμένα βρίσκουν κίνητρο. Είμαι άλλωστε γυναίκα και ξέρω να δουλεύω πολύ καλά το γυναικείο σώμα αφού ξέρω ποια είναι τα σημεία που θέλουν περισσότερη δουλειά. Επίσης, είμαι από εκείνες τις γυμνάστριες που ότι κάνω προηγουμένως το εχω δοκιμάσει πάνω μου και μετά στις γυναίκες που έρχονται σε εμένα, άρα είναι εγγυημένα αποτελεσμάτικό."


Ένας χρυσός κανόνας που λίγο πολύ όλοι μπορούμε να ακουλουθήσουμε; "Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός εννοείται, με διαφορετικές ανάγκες αλλά πιστεύω πολύ στα βάρη. Προσπαθώ να κάνω διαφορετικά πράγματα σε κάθε πρόγραμμα,, θα δουλέψω functional και αερόβιο αλλά μέσα σε αυτά θα εφαρμόσω και τα βάρη."


Αρχίζουμε δουλειά, Nicole.

  www.nou-pou.gr

Related

Break New 3535968486829934345

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item