.

Δώρα ζωής από 37χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο

Ελήφθησαν τα ζωτικά της όργανα τα οποία θα μεταμοσχευθούν σε έξι συνανθρώπους μας   Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκο...


Ελήφθησαν τα ζωτικά της όργανα τα οποία θα μεταμοσχευθούν σε έξι συνανθρώπους μας 

Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου η διαδικασία της λήψης οργάνων από την 37χρονη καθηγήτρια, η οποία έχασε τη ζωή της από εγκεφαλική αιμορραγία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Ηρακλείου. Η 37χρονη Ηρακλειώτισα κατέρρευσε στις 30 Απριλίου, ενώ γυμναζόταν σε γυμναστήριο της πόλης και αμέσως μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου διεγνώσθη με αγγειακή δυσπλαγία.

«Η εικόνα της ήταν δραματική», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Ανέστης Κιούλπαλης. Χθες και αφού πιστοποιήθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος της άτυχης καθηγήτριας, η οικογένειά της πήρε την μεγάλη απόφαση να δωρίσει τα όργανά της, προκειμένου να προσφέρει ζωή σε συνανθρώπους της, που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για ένα μόσχευμα. «Το μεγάλο μπράβο ανήκει στην οικογένεια, που μέσα στο βαρύ πένθος που έχει, πήρε την απόφαση να προσφέρει ζωή σε άλλους ανθρώπους», τόνισε ο κ. Κιούλπαλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «όλα τα όργανα ελήφθησαν από Ελληνικά Μεταμοσχευτικά Κέντρα, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε γύρω στις 06:00 το πρωί». Συγκεκριμένα, γιατροί από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης παρέλαβαν το ήπαρ της 37χρονης, από τον Ευαγγελισμό ελήφθησαν τα νεφρά, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο πήρε την καρδιά, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες παρέμειναν στο Ηράκλειο και θα μεταμοσχευθούν σε ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

  www.news.gr

Related

Break New 5320330320548011852

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item