.

Διαλογισμός: Τα σημαντικά οφέλη του για το καρδιαγγειακό σύστημα!!!

Ο διαλογισμός είναι μια πανάρχαια τεχνική χαλάρωσης με πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Προστατεύει τον εγκέφαλο, καταπολεμά ...


Ο διαλογισμός είναι μια πανάρχαια τεχνική χαλάρωσης με πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία. Προστατεύει τον εγκέφαλο, καταπολεμά το στρες, μειώνει την αρτηριακή πίεση και ωφελεί το γαστρεντερικό σύστημα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μικρής έρευνας, αρκεί μία συνεδρία διαλογισμού για να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Σύμφωνα με τον John Durocher, επίκουρο καθηγητή φυσιολογίας στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, η έρευνα διαπίστωσε ξεκάθαρη μείωση του άγχους μετά από μία ώρα διαλογισμού.

Το άγχος αποτελεί ως γνωστόν σοβαρό παράγοντα κινδύνου καρδιοπάθειας. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποδεικνύουν επίσης ότι το άγχος ήταν σημαντικά χαμηλότερο μία εβδομάδα μετά από τη συνεδρία. Οι ερευνητές επέλεξαν 14 συμμετέχοντες με φυσιολογική αρτηριακή πίεση αλλά υψηλά επίπεδα άγχους και αξιολόγησαν τον καρδιακό παλμό, την αρτηριακή πίεση και το βαθμό αθηροσκλήρωσης πριν και μετά από μια συνεδρία διαλογισμού για αρχάριους διάρκειας 60 λεπτών υπό την επίβλεψη ειδικού.

Όπως εξήγησε ο Durocher, η νέα έρευνα εξέτασε την επίδραση μιας συνεδρίας διαλογισμού στο άγχος και το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ άλλες έρευνες έχουν εξετάσει την επίδρασή του μετά από αρκετές ημέρες ή εβδομάδες. Μία ωριαία συνεδρία διαλογισμού είχε εμφανή οφέλη. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες συνέχισαν να κάνουν διαλογισμό και μια εβδομάδα μετά είχαν μεγαλύτερη βελτίωση. Ο ερευνητής δήλωσε ότι οι συμμετέχοντες είχαν μειωμένο μηχανικό στρες στις αρτηρίες μια ώρα μετά το διαλογισμό.

Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του στρες σε όργανα όπως ο εγκέφαλος και τα νεφρά και στην πρόληψη παθήσεων, όπως η υπέρταση. Ο ειδικός πρόσθεσε, ότι τα αποτελέσματα υποδεικνύουν πως μια συνεδρία διαλογισμού μπορεί ενδεχομένως να συμβάλει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σε όσους έχουν μέτρια επίπεδα άγχους. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Physiological Society στο Σαν Ντιέγκο.

 ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

  www.newsitamea.gr

Related

Yγεία 6605404639912548853

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item