.

Άσκηση και υγεία

Τα οφέλη της άσκησης για την υγεία ενός ανθρώπου, είτε αυτή είναι αερόβια προπόνηση είτε προπόνηση αντιστάσεων, είναι πολλά περισσότερα ...


Τα οφέλη της άσκησης για την υγεία ενός ανθρώπου, είτε αυτή είναι αερόβια προπόνηση είτε προπόνηση αντιστάσεων, είναι πολλά περισσότερα ίσως από αυτά που φαντάζεσαι.

Αερόβια άσκηση ορίζεται ως η σωματική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της οποίας αυξάνει η κατανάλωση οξυγόνου ανά λεπτό και η συχνότητα των παλμών της καρδιάς. Τέτοιες ασκήσεις είναι το γρήγορο βάδισμα, το τρέξιμο, η κολύμβηση, η ποδηλασία κλπ.

Οι ασκήσεις που γίνονται με ελεύθερα βάρη, μηχανήματα ενδυνάμωσης, λάστιχα ιμάντες και ασκήσεις με το βάρος του σώματος περιλαμβάνονται στις ασκήσεις αντιστάσεων.

Τα συν της αερόβιας άσκησης

Επιστημονικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει ότι η τακτική αερόβια άσκηση βελτιώνει την λειτουργία του εγκεφάλου που σχετίζεται άμεσα με τη συγκέντρωση σε παιδιά και ενήλικες. Επίσης βελτιώνει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο άνοιας καθώς ο εγκέφαλος λειτουργεί αποτελεσματικότερα στη ρύθμιση της διάθεσης και στη διαχείριση του στρες.

Με την αερόβια άσκηση παρατηρείται επίσης αύξηση της ευαισθησίας του οργανισμού στην ινσουλίνη με συνέπεια την μείωση πιθανότητας ανάπτυξης διαβήτη αλλά και καλύτερη ρύθμιση σε ήδη διαβητικούς. Προστατεύει την καρδιά καθώς μειώνει την αρτηριακή πίεση όπως και την LDL “κακή” χοληστερίνη η οποία μπορεί να συσσωρευθεί στα τοιχώματα των αρτηριών και να προκαλέσει κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου.

Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού καθώς και τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος και της πρόσληψης οξυγόνου των ιστών, μειώνει το λίπος και διατηρεί το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

Τα συν των ασκήσεων με αντιστάσεις

Πέρα από τα γνωστά οφέλη στην αύξηση της δύναμης και της μυϊκής μάζας τα οφέλη για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά. Αυτές οι μορφές ασκήσεων αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό και συμβάλλουν στη μείωση του λίπους. Επίσης έχει αποδειχθεί πως συμβάλουν στην ορθοσωμία (σωστή στάση σώματος) και στην πρόληψη αλλά και βελτίωση μυοσκελετικών προβλημάτων όπως κύφωση, λόρδωση κλπ.

Η γυμναστική με βάρη είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της οστεοπόρωσης αφού αυξάνει την οστική πυκνότητα. Τέλος με την σωστή καθοδήγηση βελτιώνει συνολικά το μυοσκελετικό σύστημα με αποτέλεσμα ο ασκούμενος να εκτελεί με μεγαλύτερη ευκολία και ασφάλεια τις καθημερινές του δραστηριότητες.

Καράσης Κωνσταντίνος
Functional Trainer Alterlife
Absolute Δραπετσώνα

  alterlife.gr

Related

Break New 5525154760553438187

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item