.

Έτσι γυμνάζονται οι οδηγοί του WRC

' Για να συμμετάσχεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις των ειδικών διαδρομών, δεν χρ...

'

Για να συμμετάσχεις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και να μπορέσεις να αντεπεξέλθεις στις προκλήσεις των ειδικών διαδρομών, δεν χρειάζεται μόνο να είσαι ταλαντούχος οδηγός.


Το WRC είναι ένας πολύ απαιτητικός θεσμός. Οι οδηγοί οφείλουν να διατηρούνται σε άψογη φυσική κατάσταση και να προπονούνται όπως οι επαγγελματίες αθλητές. Όταν τρέχεις στις παγωμένες ειδικές της Σουηδίας, κάνεις άλματα δεκάδων μέτρων με τα πανίσχυρα rally car, κινείσαι με 140 χλμ./ώρα στις χωμάτινες ε.δ. του Μεξικού και έχεις να αντιμετωπίσεις το βαρύ τερέν της Κορσικής, η δύναμη, η αντοχή και η πνευματική κατάσταση παίζουν τεράστιο ρόλο.


Ο Thierry Neuville όταν δεν βρίσκεται στο μπάκετ κάθισμα του Hyundai i20 WRC, είναι στο γυμναστήριο και προπονεί το σώμα και το μυαλό του. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, εστιάζει σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ασκήσεις αφορούν, κυρίως, τον κορμό, τον αυχένα, τους ώμους και τα πόδια.


Όπως αναφέρει ο 30χρονος Βέλγος, κάθε δέκατο του δευτερολέπτου σε αυτό το επίπεδο μπορεί να κάνει τη διαφορά. Για να κερδίσεις ένας αγώνα στο WRC και να διεκδικήσεις τον παγκόσμιο τίτλο, πρέπει να είσαι άριστα προετοιμασμένος ψυχικά και σωματικά. Η αυτοσυγκέντρωση, η ταχύτητα της σκέψης, τα αντανακλαστικά και η ισορροπία είναι το Α και το Ω για έναν οδηγό υψηλού επιπέδου.

  www.zougla.gr

Related

Break New 5526598587147321297

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item