.

Κουράζεσαι πολύ κατά την άσκηση; Μήπως σου λείπουν (αυτές οι) βιταμίνες;

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer. 1. Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Αυξάνει την αντοχή, βελτιώνε...


Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, personal trainer.

1. Σύμπλεγμα βιταμινών Β: Αυξάνει την αντοχή, βελτιώνει τις αποδόσεις και προσφέρει γενικότερη ευεξία. Υψηλά επίπεδα των βιταμινών του συμπλέγματος Β θα βρεις στο κρέας, στις φακές και την πατάτα.

2. Βιταμίνη C: Είναι χρήσιμη για τη σωστή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό (η έλλειψη του οποίου μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση). Φρούτα και χυμοί έχουν υψηλή περιεκτικότητα, όπως και πολλά λαχανικά.

3. Βιταμίνη D: Η έλλειψή της, εκτός των άλλων, συμβάλλει στην εμφάνιση του συνδρόμου της χρόνιας κόπωσης και προκαλεί υπνηλία.

4. Ψευδάργυρος: Η έλλειψή του συσχετίζεται με αδυναμία συγκέντρωσης, πνευματική κόπωση, δυσθυμία.

5. Μαγνήσιο: Η έλλειψή του μπορεί να είναι μία από τις βασικότερες αιτίες της κούρασης. Κατανάλωσε ξηρούς καρπούς που είναι πλούσιοι σε μαγνήσιο και συνένζυμο Q10. Το τελευταίο έχει αποδειχθεί πώς τονώνει τη διάθεση και καταπολεμά την κούραση.

6. Σίδηρος: Η έλλειψή του αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία αναιμίας και οδηγεί σε αδυναμία και αίσθημα λιποθυμίας. Κι αυτό γιατί δεν παρέχει στον οργανισμό το οξυγόνο που χρειάζεται, του στερεί την ενέργεια που έχει ανάγκη, με αποτέλεσμα αυτή η κούραση να συνδυάζεται με αδυναμία, εκνευρισμό και δυσκολία στη συγκέντρωση. Προτίμησε τις ζωικές πηγές σιδήρου (κόκκινο κρέας, συκώτι, πουλερικά κ.λπ.), ο οποίος απορροφάται καλύτερα από τον οργανισμό.

  www.shape.gr

Related

Yγεία 8804055649178462923

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item