.

Άσκηση στη μέση ηλικία: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο

Οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι στη μέση ηλικία είναι καλύτερα προστατευμένοι από την κατάθλιψη των ηλικιωμένων, αλλά και από ...


Οι άνθρωποι που είναι σωματικά δραστήριοι στη μέση ηλικία είναι καλύτερα προστατευμένοι από την κατάθλιψη των ηλικιωμένων, αλλά και από τον θάνατο λόγω καρδιοπάθειας σχετιζόμενης με την κατάθλιψη, έδειξε νέα αμερικανική μελέτη. Είναι γνωστό ότι τα άτομα με καρδιακή νόσο διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης και το αντίστροφο. Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Cooper, με επικεφαλής τον Δρ Μπέντζαμιν Γουίλις, ανέλυσαν στοιχεία από τη βάση Medicare που αφορούσαν σχεδόν 18.000 άτομα.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν στοιχεία από τους ιατρικούς φακέλους 17.989 υγιών ανδρών και γυναικών, κατά μέσο όρο 50 ετών, που είχαν επισκεφθεί κλινική για προληπτικές εξετάσεις. Τα στοιχεία αφορούσαν το διάστημα 1971-2009. Διαπίστωσαν ότι όσοι βρίσκονταν σε καλύτερη φυσική κατάσταση είχαν 16% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κατάθλιψη, 56% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή νόσο αν εκδήλωναν κατάθλιψη και 61% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσου αν είχαν μείνει ελεύθεροι κατάθλιψης.

Η φυσική κατάσταση αξιολογήθηκε βάσει ασκήσεων αντοχής, η κατάθλιψη από ιατρικές διαγνώσεις, ενώ οι θάνατοι από καρδιακή νόσο από τον Εθνικό Δείκτη Θνησιμότητας των ΗΠΑ. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Psychiatry.

Πηγή: healthday.com

  www.onmed.gr

Related

Yγεία 7136556504354991812

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item