.

Το λίπος της κοιλιάς είναι πιο επικίνδυνο από ότι νομίζετε

Γιατί η μεγάλη κοιλιά σε έναν άνδρα έπαψε να θεωρείται αρχοντιά και χαρακτηρίζεται πια επικίνδυνη για την υγεία του Γιατί η μεγάλη κοιλι...


Γιατί η μεγάλη κοιλιά σε έναν άνδρα έπαψε να θεωρείται αρχοντιά και χαρακτηρίζεται πια επικίνδυνη για την υγεία του Γιατί η μεγάλη κοιλιά σε έναν άνδρα έπαψε να θεωρείται αρχοντιά και χαρακτηρίζεται πια, επικίνδυνη για την υγεία του. Μπορεί κάποτε η κοιλιά να ήταν δείγμα αρχοντιάς για έναν άνδρα, όμως, σήμερα και ιατρικά αποδεδειγμένα, είναι επικίνδυνη για την υγεία. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι ιατρικές μελέτες που τονίζουν ότι η μεγάλη κοιλιά (το συσσωρευμένο δηλαδή λίπος) είναι περισσότερο επικίνδυνη απ’ ο, τι πιστεύετε.

Το λίπος της κοιλιάς είναι διαφορετικό από το λίπος σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το επιπλέον βάρος που φέρουν μερικοί άνθρωποι γύρω από τη μέση, τα χέρια ή τις λεγόμενες «λαβές της αγάπης» δεν είναι το ίδιο. Αυτό είναι το υποδόριο λίπος, το οποίο κάθεται κάτω από το δέρμα και είναι σχετικά αβλαβές, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ.

Αντίθετα, το λίπος στην κοιλιά είναι ένας μεταβολικά ενεργός ιστός, που λειτουργεί πραγματικά ως ένα ξεχωριστό όργανο, απελευθερώνοντας ουσίες στο υπόλοιπο σώμα, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο κάποιας ασθένειας. Μάλιστα, οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες συσσώρευσης λίπους γύρω από την κοιλιά, σε σχέση με τις γυναίκες.

Έτσι, μία μεγάλη κοιλιά αυξάνει τον κίνδυνο για:

Καρδιοπάθεια
Υψηλή αρτηριακή πίεση
Εγκεφαλικό επεισόδιο
Υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων
Χαμηλά επίπεδα λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL), ή «καλής» χοληστερόλης
Μεταβολικό σύνδρομο
Υπνική άπνοια

  www.news.gr

Related

Yγεία 1158362216779820272

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item