.

Η πλήρης προπόνηση για τις ημέρες που σε πιέζει ο χρόνος

Να ένα από τα πιο κοινά ψέματα του 21ου αιώνα: «Δεν έχω χρόνο για να προπονηθώ». Η αποτελεσματική προπόνηση δεν χρειάζεται να σου τρώει ...


Να ένα από τα πιο κοινά ψέματα του 21ου αιώνα: «Δεν έχω χρόνο για να προπονηθώ». Η αποτελεσματική προπόνηση δεν χρειάζεται να σου τρώει χρόνο. Αν θέλεις πραγματικά να δυναμώσεις το σώμα σου και να κάψεις το λίπος, απλά εστίασε το μυαλό σου στους μυς που είναι απαραίτητοι να φέρουν τα αποτελέσματα που ζητάς και επίλεξε τους σωστούς τύπους ασκήσεων.

Όπως αυτές που σου προτείνουμε παρακάτω:

Υποκατάστησε το ζέσταμα

Τα 5 λεπτά ποδήλατο και τα άλλα 5 λεπτά διατάσεων στην αρχή του προγράμματος μπορούν να αντισταθμιστούν με μερικές ασκήσεις οι οποίες εμπεριέχουν τόσο αερόβια όσο και αναερόβια κίνηση. Οι δυναμικές ασκήσεις κινητικότητας προθερμαίνουν και διατάσσουν ταυτόχρονα τους κρύους και σφιγμένους μυς, ενώ παράλληλα προετοιμάζουν το νευρικό σύστημα να ανταποκριθεί στο γρήγορο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Ταυτόχρονα καις λίπος από το πρώτο λεπτό που θα πατήσεις το πόδι σου στο γυμναστήριο. Εκτέλεσε 1 γύρο από 10 επαναλήψεις για κάθε άσκηση: > Αιωρήσεις ποδιού από ξαπλωτή θέση (10 φορές το κάθε πόδι). > Στάση γιόγκα Downdog > Πλάγια βήματα με αντίσταση από ιμάντες > Ωμοπλατιαίες εκτάσεις στον τοίχο > Επιτόπου πλάγια ανοίγματα ποδιών και πλάγιες εκτάσεις χεριών > Εμπρόσθιες προβολές ποδιών με ημικάθισμα (10 φορές για κάθε πόδι).

Πάρε περισσότερες ιδέες στο παρακάτω βίντεο:
   
Χρησιμοποίησε ανταγωνιστικά superset

Συνδυάζοντας διαφορετικές ασκήσεις σε εναλλασσόμενη σειρά θα έχεις τη δυνατότητα να κάψεις πολύ λίποςστο λίγο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου.Το μυστικό στις ανταγωνιστικές ασκήσεις είναι ότι προπονούν τις ίδιες αρθρώσεις αλλά με αντίθετη φορά η κάθε μια. Έτσι, επιταχύνεται η αποθεραπεία μεταξύ των σετ και αντιμετωπίζεται με ασφάλεια κάθε πιθανή μυϊκή ανισορροπία.

Μερικά παραδείγματα:> Πιέσεις στήθους με μπάρα σε επίπεδο πάγκο και όρθια κωπηλατική με αλτήρες> Πιέσεις ώμων πάνω από το κεφάλι με μπάρα από καθιστή θέση (στρατιωτικές πιέσεις) και έλξεις στο μονόζυγο> Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα και εκτάσεις τρικεφάλων πάνω από το κεφάλι με αλτήρες> Στήριξη στα δάχτυλα και ανασηκώσεις φτέρνας (ακροστασίες) και ανασηκώσεις δαχτύλων με στήριξη στις φτέρνες.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:
 
Ξεκουράσου μόνο για ένα λεπτό ανάμεσα στα σετ κάθε άσκησης.

Επικεντρώσου στις μεγάλες μυϊκές ομάδες

Όπως ακριβώς θα έκανες σε μια κυκλική προπόνηση. Απλά εδώ, δουλεύεις με φθείνουσα ποσότητα τις επαναλήψεις.Δηλαδή, ξεκινάς με 8 επαναλήψεις για κάθε άσκηση, μετά πηγαίνεις στις 6, ξεκουράζεσαι για ένα λεπτό, συνεχίζεις με άλλες 4 και κλείνεις το σετ με 2 επαναλήψεις. Με αυτό τον τρόπο θα συγκεντρώσεις περισσότερο αίμα στους μυς σου στο ξεκίνημα της άσκησης, ενώ σταδιακά θα μειωθεί η καταπόνηση της καρδιοαναπνευστικής σου ικανότητας.

Αποτέλεσμα; Οι αναβολικές ορμόνες θα ενεργοποιηθούν αμέσως μόλις τελειώσεις τα σετ, καίγοντας το λίπος από παντού και φουσκώνοντας τους μυς σου. Μερικά παραδείγματα:> Ημικαθίσματα με ένα βαρύ αλτήρα αγκαλιά> Πιέσεις ώμων με εκτίναξη> Βαθιά καθίσματα με τη μπάρα ακουμπισμένη στο στήθος> Όρθια κωπηλατική με μπάρα (σαν τις άρσεις θανάτου αλλά με λυγισμένο τον κορμό εμπρός).> Άρσεις θανάτου

Δες περισσότερες ιδέες στο βίντεο που ακολουθεί:
 
Προειδοποίηση: μπορεί να νιώσεις λίγη ζαλάδα μετά απ’ αυτό, αλλά αξίζει τον κόπο (και το χρόνο που κέρδισες). Εστίασε καλά και μείωσε την υπερβολή Πάρα πολλοί ασκούμενοι αναλώνονται σε άχρηστες ασκήσεις, οι οποίες δεν συμβάλλουν σε κάποιο τελικό αποτέλεσμα και σπαταλούν πολύτιμο χρόνο και ενέργεια. Εσύ, επικεντρώσου στις σωστές κινήσεις -όπως ακριβώς αυτές που σου δείξαμε παραπάνω.

Το δεύτερο πράγμα που οφείλεις να θυμάσαι είναι η αποφυγή της υπερβολής. Αυτό το τέταρτο ή πέμπτο σετ πιέσεων στον πάγκο μπορεί να σε βλάψει παρά να σου κάνει κάτι καλό. Σώσε χρήμα και κόπο εμμένοντας στα βασικά. Αν νιώθεις ότι τα κιλά στις μπάρες αρχίζουν να γίνονται αφόρητα, παράτησέ τα και πήγαινε στο μπαρ του γυμναστηρίου να φας μια πρωτεϊνούχα μπάρα -θα κάνει την ίδια δουλειά στην αύξηση του όγκου σου.

 AskMen

Related

ΑΣΚΗΣΗ/ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 2397689329843457427

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item