.

Είσαι ασυνεπής στο γυμναστήριο; Σου βρήκαμε το κίνητρο!

Η συνέπεια στην άσκηση είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να επιτύχουν οι περισσότεροι. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ξεκινάνε με όρεξη τ...


Η συνέπεια στην άσκηση είναι κάτι που δύσκολα μπορούν να επιτύχουν οι περισσότεροι. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ ξεκινάνε με όρεξη το γυμναστήριο βάζοντας φιλόδοξους στόχους για απώλεια βάρους ή βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, πολύ σύντομα εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη, αν έχετε χάσει κάθε κίνητρο για να κάνετε γυμναστική, η λύση βρίσκεται στους να κάνετε φίλους που τους αρέσει να αθλούνται.


Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση είναι μεταδοτική και ότι οι φίλοι ασκούν μεγάλη επιρροή στις συνήθειες άσκησης ενός ατόμου. Υπολογίστηκε μάλιστα ότι για κάθε χιλιόμετρο που τρέχουμε με έναν φίλο «παρασυρόμαστε» να τρέξουμε άλλα 300 μέτρα! Ομοίως, για κάθε 10’ που τρέχουμε με φιλική παρέα «παρακινούμαστε» να τρέξουμε επιπλέον 3’.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι οι άνδρες επηρεάζονται τόσο από φίλους άνδρες όσο και από φίλες γυναίκες, ενώ οι γυναίκες σε θέματα γυμναστικής φαίνεται να εμπιστεύονται μόνο τις φίλες τους. Σύμφωνα με τον ελληνικής καταγωγής φυσικό, Χρήστο Νικολαΐδη, που ήταν επικεφαλής της έρευνας, οι άντρες σε θέματα φυσικής κατάστασης δεν ασκούν επιρροή στις γυναίκες, διότι τα δύο φύλα έχουν αφενός διαφορετικά κίνητρα για να κάνουν γυμναστική και αφετέρου διαφορετική αντίδραση απέναντι σε ζητήματα ανταγωνισμού.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο έγκριτο περιοδικό «Nature Communications».

  www.onmed.gr

Related

Break New 1572463358781193643

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item