.

Κυβερνήτης επαρχίας στη Ρωσία θέλει να γίνει ο Στίβεν Σιγκάλ

Στα χνάρια του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ θέλει να βαδίσει ο, επίσης, ηθοποιός ταινιών δράσης Στίβεν Σιγκάλ, διεκδικώντας το αξίωμα του κυβερ...


Στα χνάρια του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ θέλει να βαδίσει ο, επίσης, ηθοποιός ταινιών δράσης Στίβεν Σιγκάλ, διεκδικώντας το αξίωμα του κυβερνήτη, σε διαφορετική χώρα από τη γενέτειρα του.

Ο Αμερικάνος σταρ του Χόλυγουντ έχει αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα και δήλωσε κατά την διάρκεια διεθνούς κινηματογραφικού φεστιβάλ που πραγματοποιείται στο Βλαδιβοστόκ, ότι θα ήθελε να γίνει κυβερνήτης στην περιοχή του Πριμόριε, αναφέροντας πως: «Θέλω να μελετήσω περισσότερο την περιοχή του Πριμόριε και να γίνω κυβερνήτης σας».

Ωστόσο, παρόλο που ο Σιγκάλ έχει αποκτήσει την ρωσική υπηκοότητα (αλλά και την σέρβικη) δεν μπορεί να γίνει κυβερνήτης έστω και αν το επιθυμεί, επειδή η νομοθεσία δεν επιτρέπει σε Ρώσους πολίτες που έχουν υπηκοότητα άλλου ξένου κράτους ή άδεια παραμονής σε άλλο κράτος, να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις εκλογές.

Ο ηθοποιός ταινιών δράσης πρόσφατα είχε διοριστεί ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τις ρωσο-αμερικανικές ανθρωπιστικές σχέσεις. Στην περιοχή του Πριμόριε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, το ερώτημα ποιος θα είναι ο επόμενος κυβερνήτης έγινε επίκαιρο μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών που διεξήχθησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο γύρο, που διεξήχθη στις 16 Σεπτεμβρίου, νικητής αναδείχθηκε ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» Αντρέι Ταρασένκο.

Με την ολοκλήρωση της καταμέτρησης ο Ταρασένκο συγκέντρωσε το 49,55% των ψήφων ενώ ο αντίπαλος του και υποψήφιος των κομμουνιστών Αντρέι Ίσενκο το 48,06%. Ωστόσο και οι δύο υποψήφιοι άρχισαν να καταγγέλλουν ο ένας τον άλλον για περιστατικά νοθείας, με αποτέλεσμα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να ακυρώσει τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών και να προκηρύξει νέες οι οποίες θα πρέπει να διεξαχθούν έως τις 16 Δεκεμβρίου.

  www.sofokleousin.gr

Related

Break New 7709578719662420607

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item