.

Με κάρτα υγείας στο διεθνές τουρνουά καράτε της Ρόδου

Το διεθνές τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛΟΚ open series θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της ...


Το διεθνές τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε ΕΛΟΚ open series θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας, με τους διοργανωτές να ενημερώνουν για τη διαδικασία της έκδοσης της κάρτας υγείας αθλητή, που θα είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή τους στους αγώνες. Αναλυτικά:

«Η Κάρτα Υγείας Αθλητή Καράτε θα εκδίδεται από την ΕΛΟΚ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των σωματείων ή των αθλητών, αφού προηγουμένως έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας καθώς ο αριθμός μητρώου ΕΛΟΚ θα πρέπει να αναγράφεται στα στοιχεία της Κάρτας Υγείας του Αθλητή. Στην Κάρτα Υγείας του Αθλητή θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α. Μ. Κ. Α.) σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 1. ζ της Υπουργικής Απόφασης. Η απόδοση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης γίνεται στα ΚΕΠ και τα γραφεία Α.Μ.Κ.Α. που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή συνιστά αυτοτελές προσωπικό έγγραφο και βρίσκεται στην κατοχή του αθλητή. Η φροντίδα για την θεώρηση της Κάρτας Υγείας γίνεται με ευθύνη του αθλητή ή του γονέα / κηδεμόνα, σε συνεννόηση με το σωματείο του, καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή του στις προπονήσεις.

Σε ότι αφορά τις αθλητικές εκδηλώσεις της ΕΛΟΚ (πρωταθλήματα, κύπελλα, αναπτυξιακοί αγώνες κλπ.) θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζεται στη γραμματεία ή στον αρμόδιο διαιτητή του αγώνα ή σε άλλο όργανο διεξαγωγής του αγώνα σύμφωνα με την προκήρυξη των αγώνων, με ευθύνη του αθλητή και του σωματείου του, όπου θα ελέγχεται η θεώρηση και η ισχύς της Κάρτας Υγείας Αθλητή ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής στον αγώνα.

Η ημερολογιακή θεώρηση της Κάρτας Υγείας Αθλητή γίνεται με βεβαίωση – υπογραφή ιατρού:

α) της πιστοποίησης συμμετοχής στο άθλημα (προπονήσεις και αγώνες) και
β) ότι έχει υποβληθεί στις κάτωθι ιατρικές εξετάσεις:

α) Κλινική Εξέταση

β) Ατομικό και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό

γ) Ηλεκτροκαρδιογράφημα

Σύμφωνα με την πρόσφατη Υπουργική Απόφαση και το άρθρο 16 του N. 4479/2017 και ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ΕΛΟΚ αλλά και των προπονήσεων στα αθλητικούς συλλόγους, απαιτείται να εκδοθούν άμεσα οι Κάρτες Υγείας για να πιστοποιηθεί η υγεία αθλητών του Καράτε ως προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

Η διαδικασία έκδοσης Κάρτας Υγείας Αθλητή από την ΕΛΟΚ θα έχει ως εξής:

1) Τα σωματεία θα ενημερώσουν τους αθλητές -τριες τους για το περιεχόμενο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης και της παρούσας Οδηγίας της ΕΛΟΚ.

2) Η ΕΛΟΚ θα εκτυπώσει χωρίς επιβάρυνση των σωματείων και των αθλητών τους τις κάρτες υγείας αθλητή για το άθλημα του ΚΑΡΑΤΕ.

3) Τα σωματεία θα αιτούνται (βλ. υπόδειγμα της αίτησης) στην Ομοσπονδία να λάβουν τις κάρτες υγείας αθλητή τις οποίες θα προμηθεύονται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

4) Τα σωματεία θα είναι υπεύθυνα να βεβαιώσουν τα ακριβή στοιχεία που αναγράφονται στην κάρτα υγείας του αθλητή. Στην Κάρτα Υγείας Αθλητή θα αναγράφεται υποχρεωτικά, μεταξύ άλλων, ο Αριθ. Μητρ. ΕΛΟΚ και ο ΑΜΚΑ.

5) Οι αθλητές -τριες θα πρέπει να προβούν σε υποχρεωτικές εξετάσεις και την θεώρηση της Κάρτας Υγείας από ιατρό με καρδιολογική ειδικότητα για να μετέχουν σε προπονήσεις του σωματείου και αγώνες της ΕΛΟΚ.

6) Στους αγώνες της ΕΛΟΚ είναι υποχρεωτικό να προσκομιστεί:
α) το δελτίο αθλητικής ιδιότητας & υγείας αθλητή (λευκό στέλεχος) ή ταυτότητα μέλους (βιβλιαράκι) για να ελεγχθεί ως προς την ετήσια ανανέωσή του,
β) η κάρτα υγείας αθλητή για να ελεγχθεί ως προς την θεώρηση – βεβαίωση του ιατρού σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

7) Η έκδοση Δελτίου Αθλητικής Ιδιότητας / Ταυτότητας Μέλους προηγείται της θεώρησης της Κάρτας Υγείας Αθλητή καθώς απαιτείται να αναγράφεται σ’ αυτή ο αριθμός μητρώου ΕΛΟΚ και εξακολουθούν να ισχύουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την εγγραφή αθλητών σε σωματεία – μέλη της ΕΛΟΚ.

8) Τα σωματεία είναι υπεύθυνα να χορηγήσουν τις Κάρτες Υγείας στους αθλητές -τριες τους οι οποίοι διαθέτουν το δελτίο αθλητικής ιδιότητας με αριθ. μητρώου ΕΛΟΚ και να βεβαιώσουν τα ακριβή στοιχεία που θα αναγράφονται στην Κάρτα Υγείας Αθλητή του Καράτε».

  www.dimokratiki.gr

Related

Break New 7873323207155865269

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item