.

Αθλητικό σουτιέν: Ξέρεις τι συμβαίνει αν δεν το φοράς στην άσκηση;

6 facts για το αθλητικό σουτιέν που καλό είναι να γνωρίζεις: Αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις και χωρίς αθλητικό σουτιέν: σαν...


6 facts για το αθλητικό σουτιέν που καλό είναι να γνωρίζεις:

Αυτές τις ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις και χωρίς αθλητικό σουτιέν: σανίδα,στατικό κάθισμα, κάθισμα με στήριξη της πλάτης στον τοίχο, βυθίσεις τρικεφάλων και γέφυρα γλουτών. Το στήθος αποτελείται από λιπώδη και αδενικό ιστό (αυτός παράγει το γάλα όταν θηλάζεις) και ενώνεται με τα θωρακικά τοιχώματα μόνο χάρη στους συνδετικούς ιστούς (Cooper’s ligaments). Αυτό σημαίνει πως είναι πολύ ευαίσθητο στους κραδασμούς που προκαλούνται όταν γυμνάζεσαι χωρίς αθλητικό σουτιέν που θα το κρατά σταθερά στη θέση του.

Σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρέθηκε πως το κατάλληλο σουτιέν μπορεί να μειώσει τις αναπηδήσεις των μαστών κατά την άσκηση από 38% έως 78%. Ένα τρισδιάστατο 8 σχηματίζει η κίνηση του στήθους σου όταν γυμνάζεσαι, προκαλώντας ενόχληση, πόνο και πίεση στο εξωτερικό δέρμα και στους συνδετικούς ιστούς. Ακόμα κι αν το στήθος σου είναι μικρό, το αθλητικό σουτιέν είναι απαραίτητο στις προπονήσεις με κραδασμούς.

Τσέκαρε αν το αθλητικό σουτιέν που θέλεις να αγοράσεις είναι το σωστό για το στήθος σου: Στο δοκιμαστήριο, σήκωσε τα χέρια ψηλά, κάνε μερικές επιτόπιες αναπηδήσεις και στροφές του κορμού. Αν ακολουθεί την κίνηση του σώματός σου, είσαι ΟΚ. Αν, παρ’ όλ’ αυτά, δε σου είναι απαραίτητο το αθλητικό σουτιέν, μην καταπιέζεσαι.

Η Natasha Desai, MD, αθλητίατρος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει πως το όφελος του σουτιέν περιορίζεται στην προστασία από την ενόχληση και τον πόνο, αλλά δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερο αναφορικά με τη χαλάρωση.

Οι σύνδεσμοι που το ενώνουν με το θώρακα θα χάσουν σταδιακά την ελαστικότητά τους και η βαρύτητα θα κάνει τη δουλειά της!

  www.shape.gr

Related

Break New 422653990987973983

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item