.

Πώς θα αποφύγεις τα μικρόβια και τους μύκητες στο γυμναστήριο

Όι επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι αναμφίβολα κάτι θετικό για την υγεία σου και ευεργετικό για το κορμί σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πω...


Όι επισκέψεις στο γυμναστήριο είναι αναμφίβολα κάτι θετικό για την υγεία σου και ευεργετικό για το κορμί σου. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι κίνδυνοι απουσιάζουν. Και όταν λέω κίνδυνοι, δεν εννοώ ασφαλώς τις επίπονες ασκήσεις ή την πιθανότητα κάποιου τραυματισμού. Ο εχθρός είναι ύπουλος και πολύ καλά καμουφλαρισμένος.

Μικρόβια και μύκητες καραδοκούν, συχνά και εκεί που δεν το περιμένεις, για να προσδώσουν λίγη ακόμη ταλαιπωρία στη ζωή σου. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να προφυλαχτείς και ο Νεοϋορκέζος δερματολόγος Dr Arash Akhavan σε συμβουλεύει πώς να αποφύγεις παθήσεις που κυμαίνονται από ένα απλό κρυολόγημα μέχρι μια μυκητιασική λοίμωξη.

Οι συμβουλές είναι απλές. Αρκεί πάντοτε:

- Να καλύπτεις πληγές ή γρατζουνιές που έχεις στο σώμα σου.
- Να αποφεύγεις όσο περισσότερο γίνεται την σωματική επαφή με άλλους, την ώρα που γυμνάζεστε. 
- Να σκουπίζεις όλα τα βάρη και τα μηχανήματα πριν τα χρησιμοποιήσεις.
- Να χρησιμοποιείς πάντοτε δικό σου στρώμα για γιόγκα.

Ο Dr Akhavan επισημαίνει επίσης πως σε κανέναν χώρο του γυμναστηρίου δεν πρέπει να περπατάς ξυπόλητος, ειδικά στα αποδυτήρια και στο ντους.

 AskMen

Related

Yγεία 279802089204684204

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item