.

Η επιστροφή του Ivan Drago

Ο Dolph Lundgren, μένοντας κολλημένος στην παλιά κινηματογραφική του δόξα, εξακολουθεί να φτιάχνει μια τρελή καριέρα έως και σήμερα.   ...


Ο Dolph Lundgren, μένοντας κολλημένος στην παλιά κινηματογραφική του δόξα, εξακολουθεί να φτιάχνει μια τρελή καριέρα έως και σήμερα. 

Τρεις ταινίες το 2018, άλλες πέντε το 2017 (συν συμμετοχή στην τηλεοπτική σειρά Arrow), επίσης πέντε ταινίες το 2016, τέσσερις το 2015, τρεις το 2014 και πάει λέγοντας. Ναι, ο Dolph Lundgren, αν και χαραγμένος στη μνήμη μας ως Ivan Drago στο Rocky 4, ποτέ δεν σταμάτησε να κάνει ταινίες, όσο κι αν τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν υπήρξε τίποτε περισσότερο από ένας σταθερός πυλώνας της ακμάζουσας αγοράς ταινιών βίντεο και περιζήτητος πρωταγωνιστής σε b-movies. Την ημέρα που το τρέιλερ του Creed II ανέβηκε στο διαδίκτυο, η γενική εντύπωση ήταν ότι ο Stallone (παραγωγός, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της ταινίας) έβαλε δίπλα του ένα αγαπημένο φίλο να του θυμίζει παλιές, καλές αναμνήσεις, θέλοντας έτσι να καταξιώσει τον "ξεχασμένο" Lundgren στα μάτια των φανατικών των blockbusters.
 
Η ειρωνεία είναι ότι Dolph Lundgren, από το 1985 έως σήμερα, έχει κάνει περισσότερες ταινίες από τον Sylvester Stallone. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, οι ταινίες του Stallone δεν απείχαν και πολύ από το να χαρακτηριστούν b (έως και c) movies, άσχετα αν έκοβαν χρήμα με ουρά. Ορισμένοι κριτικοί μάλιστα, θεωρούν τον Lundgren κλάσεις καλύτερο ηθοποιό από τον Stallone όσον αφορά στην υποκριτική τέχνη, αλλά και στη φάτσα -όντως, τι φάτσα!


Ο Σουηδός, πτυχιούχος Χημείας και ενθουσιώδης οδηγός γρήγορων αυτοκινήτων το 1985, επιλέχθηκε από μια πλειάδα ηθοποιών θηριώδους σωματοδομής χάρη ακριβώς σ’ αυτή την ανέκφραστη, "παγωμένη" και γεμάτη γωνίες φάτσα του. Εκείνη η πρωτόγνωρη, απόκοσμη και ισχυρή ερμηνεία του ως Ivan Drago στο Rocky 4, έμεινε ανεξίτηλη στο θυμικό κάθε θεατή.


Οτιδήποτε και αν προσπάθησε από κει και μετά, ποτέ δεν μπορούσε να σβήσει η εικόνα του σαν Drago. 77 ταινίες και δεκάδες τηλεοπτικές σειρές μέσα σε 33 χρόνια έκανε ο Lundgren. Και πάντα πουλούσε αυτό που είχε: ένα πρόσωπο που δεν απαιτεί καμία έκφραση για να σε καθηλώσει, ένα σώμα που έκανε πάντα τη βρώμικη δουλειά και ένα υποκριτικό ταλέντο που μπορεί να επιδείξει μια αθάνατη αύρα ασφάλειας χωρίς να κουνήσει ούτε φρύδι. 60 χρονών σήμερα, ο Lundgren ακόμη το ‘χει. Η εμφάνισή του στο Creed 2, αν και περιορισμένη, εντούτοις είναι κυρίαρχη. Χωρίς πολλά λόγια. Χωρίς εκφράσεις. Μόνο Drago.

  esquire.com.gr

Related

Break New 6854875503917334213

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item