.

Σε αγώνα πυγμαχίας πέθανε 13χρονος στην Ταϊλάνδη

Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο μικρός Αμούτσα Τασάκο, καθώς δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα μποξ το Σάββατ...


Από εγκεφαλική αιμορραγία πέθανε ο μικρός Αμούτσα Τασάκο, καθώς δέχτηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα μποξ το Σάββατο στην επαρχία Σαμούτ Πρακάν κοντά στην Μπανγκόκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Ο 13χρονος συμμετείχε σε αγώνες από την ηλικία των οκτώ ετών και είχε παρουσία σε περισσότερες από 150 αναμετρήσεις, όπως μετέδωσαν ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης. «Λυπάμαι» έγραψε χθες στο Facebook ο αντίπαλός του, Νίτικρον Σίμπ.

«Αλλά πρέπει να κάνω ό,τι μπορώ για να κερδίσω, ώστε να έχω αρκετά χρήματα για να χρηματοδοτήσουν τις σπουδές μου», πρόσθεσε. Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένας από τους δύο έφηβους δεν φορούσε κράνος. Η πρακτική αυτού του πολύ βίαιου αθλητισμού θεωρείται επικίνδυνη στα παιδιά από τους επαγγελματίες του τομέα της υγείας, οι οποίοι αναφέρονται ειδικότερα στον κίνδυνο εγκεφαλικής βλάβης.

Αυτό το θανατηφόρο δυστύχημα έρχεται ενώ η χώρα προσπαθεί να περάσει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει αυτή την άσκηση σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Πάντως οι κορυφαίοι στην ταϊλανδική πυγμαχία αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου υποστηρίζοντας ότι είναι ενάντια στην παράδοση και θα επηρεάσει οικονομικά τις οικογένειες των νέων μπόξερ, συχνά πολύ φτωχούς.

«Το 99% από τα πιο γνωστούς πυγμάχους της Ταϊλάνδης που κέρδισαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουν αρχίσει όταν ήταν νέοι», σημείωσε στο AFP, ο Τάουε Ουμπορμάχα, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Λος Άντζελες από το 1984. «Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας», πρόσθεσε.

 Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  www.efsyn.gr

Related

Break New 8227339538157979485

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

Hellas
ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Περιγραφή1
Περιγραφή2
Περιγραφή3
Περιγραφή4

Δημοφιλεις αναρτησειςΟλα τα κείμενα δημοσιεύονται και στα social media

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

item